Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός πήρε έκταση πίσω από το ΣΕΦ για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο

Ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει σύγχρονο κολυμβητήριο σε έκταση που είναι στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, λύνοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών.

Έγινε γνωστό πως ο Ερασιτέχνης είναι ο ανάδοχος για την εκμίσθωση του χώρου μετά από σχετικό διαγωνισμό. Μια κίνηση που χαιρέτησε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον ιδιοκτήτης της Βαγγέλη Μαρινάκη, να είναι αρωγός σε όλο αυτό.

Ολυμπιακός: Όλες οι λεπτομέρειες

Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την εκμίσθωση και κατασκευή Κέντρου Υδάτινου Αθλητισμού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού θα δημιουργηθεί υπερσύγχρονο κολυμβητήριο με δυο πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων και δυο βοηθητικές δεξαμενές για την χρήση από τις Ακαδημίες καθώς και υποστηρικτικοί χώροι.

Η διαγωνιστική διαδικασία έγινε για πρώτη φορά με καινοτόμο και απόλυτα διαφανή και αυστηρό τρόπο, που ξεκίνησε αρχικά με πρόσκληση γενικού επενδυτικού ενδιαφέροντος και ακολούθησε ο διαγωνισμός με συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος.

Ο ανάδοχος είναι ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς, ο οποίος και κατέθεσε πληρέστατο φάκελο!»

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Το υπερσύγχρονο κολυμβητήριο θα εξασφαλίσει τη μελλοντική ανάπτυξη των υδάτινων σπορ ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα έργο πνοής για τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή και ένα αθλητικό κόσμημα για την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους που με σκληρή δουλειά συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών.

Εγγυητής του όλου εγχειρήματος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς την υποστήριξη του οποίου δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί αυτό το μεγάλο όνειρο της Ολυμπιακής οικογένειας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί για μια ακόμα φορά ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και κάνει πραγματικότητα κάθε μέρα το όραμά του για έναν Ολυμπιακό που θα κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη σε όλα τα σπορ».

Αυτό είναι το έργο

Για να καταλάβει κανείς χωροταξικά που θα γίνει το έργο, πρόκειται για έκταση πίσω από το Δελφινάριο το οποίο θα εκτείνεται έως το μικρό λιμανάκι.

Θα έχει 4 πισίνες. Δύο Ολυμπιακών διαστάσεων και άλλες δύο για εκμάθηση. Θα χρησιμοποιείται από τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού και τα τμήματα κολύμβησης, όπως και τις ακαδημίες.

Η μία πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων θα είναι κλειστή (δυνατότητα ανογόμενου στεγάστρου) και χωρητικότητας 3000 θεατών.

Η άλλη πισίνα ανάλογης διάστασης θα είναι χωρητικότητας 1500 θεατών, ανοικτή και θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις. Αλλά και για διεθνη τουρνουά κολύμβησης.

Οι άλλες δύο πισίνες θα είναι για εκμάθηση και με διαστάσεις 10,00μ. Χ 12,50μ.

Αναφορικά με το κόστος της κατασκευής το πλάνο αναφέρει πως θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλια. Αλλά και κεφάλαια από τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας. Και όποια άλλη πηγή εσόδων μπορεί να βρεθεί.

Αλέξανδρος Χρηστάκος για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »