Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020: Τρεις συμμετοχές, ισάριθμες προκρίσεις για την ελληνική κωπηλασία στην Ολυμπιακή ρεγκάτα του Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020: Συγκεκριμένα τα ελληνικά κουπιά κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών αγώνων μπαίνοντας στα 12 κορυφαία πληρώματα του πλανήτη.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020:

Την αρχή έκαναν Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου στη δίκωπο. Οι δυο πρωταθλήτριες του ΝΟΘ εμφανίστηκαν αποφασιστικές στον επαναληπτικό και πήρε την 1η θέση με 7:28.00 σφραγίζοντας πανηγυρικά την πρόκριση στη κορυφαία 12αδα του πλανήτη.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή για το ελληνικό πλήρωμα θα έρθει την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 12:20 τοπική (06:20 ώρα Ελλάδας) αφού το πρόγραμμα των αγώνων πήγε δυο μέρες πίσω λόγω προβλέψεων για τροπική καταιγίδα,  στο ημιτελικό όπου θα κριθούν τα τρια από τα έξι εισιτήρια του μεγάλου τελικού.

Τη «σκυτάλη» στις προκρίσεις πήρε η Αννέτα Κυρίδου η οποία στον προημιτελικό του σκιφ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερή διατήρησε από το ξεκίνημα μια θέση μέσα στην τριάδας που δίνει τις προκρίσεις και τελικά πήρε την πρόκριση τερματίζοντας στην 3η θέση 8:02.19 κάνοντας από ένα σημείο και μετά συντήρηση δυνάμεων για τον ημιτελικό του σκιφ των γυναικών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 29 Ιουλίου στις 10:30 τοπική (04:30 ώρα Ελλάδας).

Την τρίτη πρόκριση για τα γαλανόλευκα κουπιά σε ημιτελικό πέτυχε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο πρωταθλητής του ΝΟ Ιωαννίνων ήταν εξαιρετικό και αυτή τη φορά στον προημιτελικό όπου δεν έπεσε ποτέ μέσα στην κούρσα κάτω από τη 2η θέση . Μάλιστα στο πρώτο μισό ήταν στην 1η θέση για να κλειδώσει στη συνέχεια με σχετική άνεση και χωρίς άγχος τη πρόκριση αφού τερμάτισε 2ος με χρόνο 7:12.77.

Ο Γιαννιώτης σκιφίστας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αφού παρέμεινε πρώτος, στα 500, τα 1.000, έμεινε δεύτερος πίσω από τον Νορβηγό Κγιέτιλ Μπορτς στα 1.500 μέτρα, για να περάσει δεύτερος και τη γραμμή του φίνις με χρόνο 7:12.77 και να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Ο πρώτος Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 7:10.97, ενώ ως τρίτος της 1ης προημιτελικής σειράς προκρίθηκε ο Ιταλός Αλμπέρτο Τζενάρο ντι Μάουρο, με χρόνο 7:26.25.

Και ο ημιτελικός του Στέφανου θα διεξαχθεί λόγω των αναβολών την Πέμπτη στις 11:10 τοπική ώρα (05:10 ώρα Ελλάδας) που θα τρέξει στην 2η σειρά.

 

.

Διαβάστε επίσης »