Ολυμπιακοί Αγώνες: Με το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008 στην κατηγορία 105+ κιλών άρσης βαρών ανδρών, ο Ματίας Στάινερ δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερης έμπνευσης Ολυμπιακές στιγμές.

«Νομίζεις ότι έχεις τα πάντα στη ζωή σου. ήμουν συγκεντρωμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η γυναίκα μου σπούδαζε, είχε την καριέρα της μπροστά της. Τότε, μια μέρα απλά ήρθε το τέλος».

Για τον Γερμανό αθλητή της άρσης βαρών, Ματίας Στάινερ η δόξα ήρθε στο Πεκίνο το 2008. Το αποκορύφωμα για κάθε αθλητή στον κόσμο είναι το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποιοι λένε, ωστόσο, ότι είναι μοναχική η κορυφή.

Αλλά εκείνη την ημέρα του Αυγούστου του 2008, δεν ήταν μόνος με τον αυστηρότερο ορισμό της λέξης. Είχε τη σύζυγό του Σούζαν για παρέα: με τη μορφή φωτογραφίας, καθώς είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν από τους Αγώνες.

Η κατηγορία των 105+ κιλών είναι η πιο βαριά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο νικητής θεωρείται ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο. Όλη όμως η φυσική δύναμη που είχε ο Στάινερ δεν ήταν αρκετή για να περιγράψει την ψυχική δύναμη που έδειξε στο δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού. Και, μετά τη συγκλονιστική του παράσταση, η συναισθηματική έκρηξη και ο φόρος τιμής του Στάινερ στη σύζυγό του έδειξαν ότι ήταν ένας πραγματικός γίγαντας στην καρδιά.

«Είναι πάντα μαζί μου, τις ώρες πριν από τον αγώνα, είναι εκεί», αναφέρει ο νικητής των βαρέων βαρών, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση στη Σούζαν στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, ενώ εκείνη πέθαινε μετά από τροχαίο δυστύχημα τον Ιούλιο του 2007», λέει στο Reuters.

«Δεν είμαι ο προληπτικός τύπος, δεν πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις, αλλά ελπίζω να με είδε. Το εύχομαι», είπε ο Στάινερ, ο οποίος ήταν 25 ετών τότε, σε μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές, που έχουν υπάρξει ποτέ στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς του 2012 ο Στάινερ φλέρταρε με τον θάνατο. Σε μία προσπάθεια να σηκώσει την μπάρα, εκείνη γλίστρησε και έπεσε πάνω του. Όλοι «πάγωσαν» αλλά ο Στέινερ βγήκε δυνατός από το ατύχημα, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Η μανατζερική εκπροσώπηση του Ελίασον και ο «ερυθρόλευκος» Ισά!

Αθλητικές μεταδόσεις για την Πέμπτη 29 Ιουλίου!

Αρναούτογλου Καιρός: Ακραίο ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα! Τι θα προκαλέσει στην Ελλάδα

.

Διαβάστε επίσης »