Οικονομικές διακοπές: Μέρη για κάμπινγκ, κοντά στην Αθήνα!

Είτε ψάχνετε για οικονομικές διακοπές, είτε θέλετε να.. «το ζήσετε με παρέα», η λύση είναι μία: ελεύθερο κάμπινγκ κοντά στην Αττική!

Μετά από προσωπικές εμπειρίες ετών, συνοψίσαμε και σας παρουσιάζουμε, όλες τις κοντινές παραλίες σε απόσταση μίας έως δύο ώρες από την Αττική, στις οποίες μπορείτε να κάνετε ελεύθερο κάμπινγκ, χωρίς να ενοχληθείτε!

Η πρώτη και πιο γνωστή παραλία είναι η παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια, η οποία συνήθως μαζεύει αρκετό κόσμο τον Αύγουστο, με τόσες σκηνές, που δεν μπορείς ούτε να περάσεις με τα πόδια κατά μήκος της παραλίας!

Δείτε την παραλία Χιλιαδού:

 

Υπάρχουν ωστόσο, άπειρες παραλίες, οι οποίες δεν είναι τόσο γνωστές σαν την Χιλιαδού. Συνήθως αυτές, βρίσκονται στους δύο «ναούς» του ελεύθερου camping, την Πελοπόννησο και την Εύβοια.

Στην Εύβοια, η πλευρά για την οποία στην οποία βρίσκονται οι καλύτερες παραλίες για ελεύθερο, είναι η νότια. Η νότια Εύβοια ενδείκνυται για κάμπινγκ λόγω της απόστασης από την Αθήνα, αλλά παράλληλα λόγω και της τοπολογίας των παραλιών, οι οποίες προσφέρουν αρκετή σκιά, ενώ στην πλειοψηφία τους είναι προσβάσιμες με τα πόδια! Οι παραλίες που προτείνουμε, είναι ο Κάλαμος, η Πετάλη και ο Λιμνιώνας.

Πάρ’τε μια ιδέα από τις τρεις αυτές παραλίες:

 

Για τους λάτρεις της ερημιάς, υπάρχουν παραλίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο με αυτοκίνητο και κάποιες μόνο με 4×4. Στα αρνητικά, συγκαταλέγεται η έλλειψη σήματος στο κινητό τηλέφωνο, σε κάποιες από τις εταιρείες τηλεφωνίας, όπως και η έλλειψη δεδομένων στις υπόλοιπες. Εάν παρόλα αυτά συμβιβάζεστε με οργανωμένο κάμπινγκ, υπάρχουνε φοβερά ωραίες εγκαταστάσεις και αρκετές επιλογές, στις οποίες μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας, στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Ένας εναλλακτικός προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ, επίσης κοντά στην Αθήνα, είναι το Αγκίστρι! Δεν είναι ένα τυχαίο μέρος, καθώς από εκεί ξεκίνησε το ελεύθερο κάμπινγκ και ο γυμνισμός στην Ελλάδα, την δεκαετία του 1970. Δημοφιλείς παραλίες είναι η Δραγονέρα (με τα φοβερά νερά) και η Χαλκιάδα.

Δείτε τις εδώ:

 

Μέτα και από τα τελευταία έργα στους αυτοκινητόδρομους, συγκαταλέγεται στις δύο ώρες και κάτι και ο νόμος Πελοποννήσου, στον οποίο θα βρείτε μεγάλες εκτάσεις ατελείωτων παραλιών, για να στήσετε τη σκηνή σας.

Μερικές από αυτές είναι η Ελαία, ο Καϊάφας και το Σαμικό, όπου παραθερίζουν κάθε χρόνο (και σχεδόν όλο το χρόνο) χιλιάδες ελεύθεροι κατασκηνωτές.

Δείτε τις εδώ:

 

Αξίζει να αναφερθεί πως ακόμη ένα προτεινόμενο μέρος είναι το Πήλιο, για το οποίο δεν έχουμε συμπεριλάβει προτάσεις σε αυτό το άρθρο, λόγω της μεγαλύτερης απόστασης του από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ