Οι τελειόφοιτοι της ΚΣΟΤ

Οι τελειόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, που κλείνουν τον κύκλο σπουδών τους το 2021 σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, αποχαιρετούν την ιστορική Σχολή με την παράσταση «remember me» αφιερωμένη στη Θύμηση, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στις 20.00, στην αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στην παράσταση οι τελειόφοιτοι θα χορέψουν τρεις χορογραφίες των Giorgia Maddamma, Αθανασίας Κανελλοπούλου και Δάφνι Κόκκινου.

Το κομμάτι «On en rit encore» της Giorgia Maddamma, συνδιαλέγεται με την αίσθηση της ελευθερίας, του ονείρου και της επιθυμίας, αισθήσεις που για πολύ καιρό παρέμειναν περιορισμένες.

Το «Siren» της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου εστιάζει στο εφήμερο και το παροδικό της ζωής, στη στιγμή που χάνεται, επιχειρώντας να δώσει μια γραμμική και ενίοτε αφαιρετική αφήγηση, ένα συνεκτικό νήμα μέσα στις κατακερματισμένες δομές της σύγχρονης κοινωνίας.

Τέλος, το «Hug me, it’s forbidden» του διευθυντή της ΚΣΟΤ, Δάφνι Κόκκινου, θέτει ερωτήματα για την υπόσταση της μνήμης, πού την εντοπίζουμε και πώς αποτυπώνεται στο σώμα και στις καθημερινές χειρονομίες μας. Πού κείτεται η μνήμη του κόσμου; Πόση μνήμη έχει μια άδεια αγκαλιά; Πόσο πολύ δικαιούμαστε να αγκαλιάσουμε στη ζωή μας; Πόσο σφιχτά πρέπει να αγκαλιαστούμε, για να έχει η αγκαλιά δικαίωμα στην μνήμη;

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του άτυχου νεαρού αθλητή του Kite surf και χορευτή της ΚΣΟΤ, Λυκούργου Νεοφώτιστου, που έχασε τη ζωή του το περασμένο καλοκαίρι.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου (κατά προτεραιότητα) και επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες με έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Διαβάστε επίσης »