Η ελληνική ΠΑ και με “τη βούλα” έχει την ευθύνη ελέγχου του εναέριου χώρου των Σκοπίων. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά από τη συμφωνία των Πρεσπών εκτός από τον έλεγχο του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας , οι ελληνικές ΕΔ έχουν την ευθύνη της αναδιοργάνωσης των ΕΔ τους, σύμφωνα με το militaire.gr.

Στην Βουλή κατατέθηκαν  για Κύρωση δυο ακόμα διεθνείς συμβάσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της σφετεριστών της Μακεδονίας μας ως αποτέλεσμα της ανθελληνικής συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε ο Τσίπρας. Η μία αφορά την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για οικονομική συνεργασία και η δεύτερη σχετικά με την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων.

Χθες, υπενθυμίζεται πως κατατέθηκε στην Βουλή για συζήτηση και κύρωση το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και μας έκλεψαν την Ιστορία δηλαδή και τους νταντεύουμε!

Και οι τρεις συμβάσεις θα εισαχθούν για συζήτηση στην διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

(πληροφορίες απο το makeleio)

Διαβάστε επίσης »