Ο Θανάσης Νικολάου από τότε που το Sportime αποφάσισε να ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στον στίβο, αγωνιστικά και διοικητικά, νιώθει στριμωγμένος. Σε σημείο που εξαπολύει απειλές, κάνει επιθέσεις και πιάνει και στο στόμα του τον Κώστα Κεντέρη.

Συνειδητά σεβαστήκαμε στο Sportime το ξέσπασμα που είχε ο άνθρωπος που «τρέχει» το Sportsfeed και δεν αναφερθήκαμε στην αήθη επίθεση που έκανε στον απεσταλμένο μας στο Sportime στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Τόλη Λελεκίδη. Είπαμε να δώσουμε τόπο στην οργή, να μην γράψουμε για το πόσο χυδαίος, αγενής και θρασύς μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος. Θεωρήσαμε πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Τελικά αποδείχθηκε πως ο τραμπουκισμός, οι απειλές αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς του.

Ο Θανάσης Νικολάου άρχισε

Μόνο που δεν κολλάμε μπρίκια κι εμείς. «Θα σε πάω στον εισαγγελέα. Θα σε γαμ… Έλα έξω. Τώρα που θα είσαι εδώ να φοβάσαι εκεί που πηγαίνεις. Θα δεις εσύ και ο Γκιόλιας. Θα αρχίσω να γράφω για τον Κεντέρη και το Sportime και θα δείτε!». Αυτά και άλλα τέτοια όμορφα άκουσε ο απεσταλμένος του Sportime στο Τόκιο από τον Θανάση Νικολάου. Αφορμή, δήθεν μου τάχα, ένα fake profile στο facebook, το οποίος θέλει να μας… χρεώσει.

Αρχικά προς ενημέρωσή του, δεν έχουμε κανένα απολύτως θέμα να υπογράφουμε τα κείμενα και να τα αναρτούμε, με τις υπογραφές μας, είτε αυτή του μέσου αν μας εκφράζει όλους συνολικά. Υπάρχει το sportime.gr που έχει περίπου 10 φορές περισσότερους μοναδικούς επισκέπτες το μήνα από το δικό του site.

Το άλλο που λησμονεί, είναι πως αυτά τα φτηνά δημοσιογραφικά κόλπα που επιστρατεύει, τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Έχοντας ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ, όταν εμείς πηγαίναμε αυτός ερχόταν. Σε θέμα της Equipe που θέλει να προβάλλει τον Νίκο Κακλαμανάκη, βάζει… λόγια για τον Κώστα Κεντέρη. Ανακαλύπτει γωνία στο δεκάρικο προκειμένου να δημιουργηθεί θέμα με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ.

Αυτά τα «δώσε κάτι να παίξουν έξω» και να το αναπαράγουμε εδώ είναι τρικ της προηγούμενης 20ετίας. Τα αγγλικά στο twitter ήταν άκρως διασκεδαστικά πριν από αυτό. Η προσπάθεια να ασχοληθεί κάποιος από το εξωτερικό, με τέτοια ξεπερασμένα επικοινωνιακά τρικ θα προκαλεί περισσότερο εκνευρισμό στον Θανάση Νικολάου και άφθονο γέλιο σε όσους το παρατηρούν.

Βέβαια, αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε τώρα και δεν αναφερόμαστε ασφαλώς στην κατάπτυστη αναφορά που είδαμε και έλεγε πως ο Κώστας Κεντέρης είναι πρώτος στην παραπληροφόρηση. Αναφερόμαστε στα όσα προσπαθεί να κάνει από το καλοκαίρι και μετά. Αρχικά έβγαζε ρεπορτάζ πως ο Κώστας Κεντέρης θα ήταν αρχηγός αποστολής στο Τόκιο. Ποτέ δεν έπαιξε ένα τέτοιο σενάριο ασφαλώς. Το γνώριζε φυσικά και στη συνέχεια… γύρισε το έργο. «Γιατί όχι ο Κεντέρης αρχηγός αποστολής στο Τόκο;».

Ο εκνευρισμός του έχει μετατραπεί σε σύγχυση. Ξεφτιλίζεται ο ίδιος πρώτα από όλα με τη συμπεριφορά του, τα γραφόμενα του, αλλά εντύπωση προκαλεί άλλο. Η απορία είναι διαρκής. Προσπαθεί να το παίξει τόσο αδαής ή πραγματικά είναι; Είναι δυνατόν να πιστεύει πως αυτές τις πρακτικές θα κερδίσει κάτι; Πως δεν θα τα κάνουμε 50ράκια όλα; Πως θα μείνει αναπάντητη η συνεχής προσπάθεια αποσταθεροποίησης του ελληνικού στίβου; Πως θα επιτρέψουμε να συνεχίσει να ποτίζει το δέντρο του διχασμού;

Η Σοφία Σακοράφα και ο Κώστας Κεντέρης αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Στελέχη του στίβου, σωματεία, αθλητές και νέα παιδιά βλέπουν με ανακούφιση και χαρά σε καθημερινή βάση τον τρόπο με τον οποίο πορεύονται αμφότεροι στα κοινά του κλασικού αθλητισμού και αυτή η συσπείρωση γύρω τους ενοχλεί.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, ενοχλεί τον Θανάση Νικολάου. Μια συμβουλή. Ο συνδυασμός νοητικής κένωσης και νευρικότητας, δεν οδηγεί πουθενά. Φιλικά…

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »