Από A. AE
12:52 – 26/08/2020
Τελευταία Ενημέρωση 12:56 – 26/08/2020

Θεσμικά παιχνίδια παίζει με την ΑΟΖ ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε, από το βήμα της Βουλής,  αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για την κύρωση των δύο κρίσιμων συμφωνιών οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο.
Όπως είπε, τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία, σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνοτουρκική κρίση λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.
Με το εν λόγω αίτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλύψει την γύμνια του για το παρών που επέβαλλαν εσωκομματικές ισορροπίες. Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει υπερψήφιση της συμφωνίας με την Ιταλία και παρών στη συμφωνία με την Αίγυπτο.
Απαράδεκτο και αδιανόητο λέει το Μαξίμου
Απαράδεκτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την Συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο.
Όπως αναφέρουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα λάβει μέρος στην συνεδρίαση του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο το οποίο ξεκινά αύριο χωρίς να είναι δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η κρίσιμη Συμφωνία.
Παράλληλα οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι είναι αδιανόητο το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά ονομαστική ψηφοφορία για ένα ζήτημα στο οποίο δεν έχει λάβει ξεκάθαρη θέση καθώς ψηφίζει παρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει θεσμικά

Διαβάστε επίσης »