Ο πρώτος πολιτικός γάμος υπό συνθήκες… κορονοϊού τελέστηκε χτες, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, στο Δημαρχείο Ρόδου.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου:

Ο γάμος έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό. Ήταν ένα έκτακτο αίτημα από το ζευγάρι και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καμπούρη, κάναμε μια εξαίρεση λόγω του κατεπείγοντος της περίπτωσης (εγκυμοσύνη και θέματα διαδικαστικά και νομικά). Αποφασίσαμε να κάνουμε τον πολιτικό γάμο λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Παρόντες ήταν μόνο το ζευγάρι και δύο μάρτυρες. Ακόμη και η απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν ενάμιση μέτρο! Θα μπορούσαμε να τελέσουμε τον γάμο στο γραφείο αλλά επειδή είναι κι εκεί κλειστός ο χώρος, αποφασίστηκε να γίνει στην είσοδο του Δημαρχείου. Εξάλλου δεν κυκλοφορεί κόσμος, το δημαρχιακό μέγαρο είναι κλειστό για το κοινό και τηρούνται αυστηροί κανόνες για την είσοδο ατόμων.

Για να καταλάβετε, ακόμη και οι γονείς του ζεύγους, παρέμειναν έξω από την πόρτα του Δημαρχείου! Φυσικά, όλα έγιναν πολύ γρήγορα και τελέστηκε ο γάμος κανονικά υπό συνθήκες… κορονοϊού!

Πάντως, ακόμη και αυτό το κοινωνικό γεγονός, αποδεικνύει ότι παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί για την εμπόδιση της εξάπλωσης του ιού, υπάρχουν έκτακτες περιπτώσεις για τις οποίες γίνονται εξαιρέσεις και φυσικά, μπορούν να διεκπεραιωθούν καταλλήλως και χωρίς κανέναν φόβο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης »