Γεράσιμος Μανωλίδης
• 19/10/2021 – 10:42

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε σημαντικά μηνύματα για τα εμβόλια – Τι θα κάνει ο Στέφανος Τσιτσίπας;

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έθεσε εαυτόν εκτός Australian Open με μια τοποθέτηση που οφείλει να προβληματίσει παγκοσμίως. Αναμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πέρασε

Εύκολο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν είναι σε καμία περίπτωση. Πρόκειται για το αγαπημένο του τουρνουά και μια ευκαιρία ζωής. Δεν θα πάει πιθανότατα στο Australian Open. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μαζί με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ θα μνημονεύονται για αιωνίως σε όποιος συζήτηση αρχίζει με τένις και τελειώνει με ρακέτα. Ένα ανεπανάληπτο Big-3, τρεις εμβληματικές φιγούρες της αντισφαίρισης με 20 Grand Slams ο καθένας.

Ο Σέρβος τενίστας έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος αθλητής που φτάνει τα 21 major tournaments και να γράψει ιστορία. Να πετύχει κάτι που δεν το έχει καταφέρει κανένας άλλος τενίστας στον κόσμο. Με τους Ναδάλ και Φέντερερ εκτός δράσης παραλίγο να το πετύχει στο US Open. Δεν τα κατάφερε. Το αυστραλιανό τουρνουά είναι όμως το… γήπεδό του.

Σε πρώτη φάση ο Τζόκοβιτς δήλωσε πως δεν θα συμμετέχει. Το έκανε χωρίς να σχολιάσει κάτι για το εμβόλιο, σαν μέθοδο προστασίας. Ξεκαθάρισε αρχικά τα όσα είχε πει ένα χρόνο πριν για να μην… σέρνονται. Πως δηλαδή δεν είναι κατά του εμβολίου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας αυτού. Και εξήγησε λεπτομερώς για ποιο λόγο δεν θα δώσει το παρόν στην Αυστραλία.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η υποχρεωτικότητα, ο εξαναγκασμός και τα προσωπικά δεδομένα

Ο «Νόλε» πρόσεξε πολύ κακά κάθε κουβέντα του. «Πυροβόλησε» τα media λέγοντας πως ασκούν πιέσεις σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Κατακεραύνωσε την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, υποστηρίζοντας πως με πρόσχημα την υγειονομική ασφάλεια ουσιαστικά παραβιάζει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Κοινώς, ο Τζόκοβιτς δεν θα συμμετέχει στο Australian Open επειδή δεν θέλει να δηλώσει αν έχει εμβολιαστεί ή όχι. Αυτό δηλώνει καθαρά προς τα έξω τουλάχιστον και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Και έχει τη σημασία του από πλευράς ηθικής, για όλα όσα ακούμε για όσους ανθρώπους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Κάτι που επιτρέπεται στα μέσα να το προβάλλουν ελαφρά την καρδία. Ειδικά στη χώρα μας.

Τι θα κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα των ημερών. Τι θα κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Σε υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη, θα χάσει πολύτιμο έδαφος αν δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της νέας χρονιάς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περιμένει τις οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης της Αυστραλίας. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ασκεί την πίεση που πρέπει από τη μεριά του για το μεγάλο τουρνουά. Ο Έλληνας τενίστας έχει αποδείξει πως είναι ελεύθερο και (καλώς εννοούμενα) ανήσυχο πνεύμα. Θα περιμένει πριν πάρει την οποιαδήποτε απόφαση.

Θυμίζουμε πως είχε δηλώσει ότι θα κάνει το εμβόλιο όταν αυτό γίνει υποχρεωτικό. Τώρα φαίνεται πως γίνεται υποχρεωτικό για να πάρει μέρος σε ένα από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά του τένις. Θα έχει ενδιαφέρον η στάση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την sportime

Διαβάστε επίσης »