Πάλι καλά που ο Παππάς δεν έβαλε τον δημοσιογράφο να γράψει ότι ευθύνεται ο Σκουρλέτης και για το ότι ο Σάμπυ Μιωνή είχε καταγράψει τη συνομιλία τους από το 2016

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι γνωστό τοις πάσι ότι εκτελεί εντολές   δολοφονίας χαρακτήρα του Πάνου Σκουρλέτη. Ακόμη και ο πλέον αδαής μπορεί να καταλάβει ότι την εντολή την έχει δώσει ο Νίκος Παππάς. Το έχουμε δει πολλάκις από τις λυσσαλέες επιθέσεις που επιχειρεί κατά του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Για ό,τι συμβεί στην Κουμουνδούρου ευθύνεται ο Σκουρλέτης.
Ακόμη και για το απαράδεκτο σποτ που δημοσιοποίησε κατά των δημοσιογράφων ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Λακόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Σκουρλέτη γράφοντας: Μόνο ένας ηλίθιος θα κατασκεύαζε το χονδροειδές σποτ για τον Μωυσή και τα λεφτά της λίστας Πέτσα. Και μόνο ένας ανεύθυνος αξιωματούχος θα  έδινε την έγκρισή του για να το υπογράψει το κόμμα του. Αυτός ο ανεύθυνος έχει ονοματεπώνυμο: Πάνος Σκουρλέτης.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του Παππά μοίρασαν σε όλες τις ιστοσελίδες το τι έγραψε ο Λακόπουλος στο προσωπικό του ιστολόγιο. Κι όμως ο πάντα καλά πληροφορημένος (από πρώτο χέρι) για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφος Λακόπουλος αμέλησε να αναφέρει την πληροφορία ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είδε το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μόλις δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο. Όπως επίσης ο κ. Λακόπουλος αμέλησε να γράψει στο πόνημα του ότι πολλοί εκ των προεδρικών που στηρίζει με χέρια και πόδια ένιωθαν καλά με το σποτ και ουδόλως ένιωσαν ότι ήταν λανθασμένο.
Κι όμως ο κ. Λακόπουλος τα έχωσε στον Σκουρλέτη. Ουδόλως μας ενδιαφέρει εάν παραμείνει γραμματέας, ή όχι ο κ. Σκουρλέτης στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου του έχουμε ασκήσει κριτική και για τις ολιγωρίες που καταγράφηκαν στην θητεία του ως υπουργός Περιβάλλοντος, αλλά και για τον καταστροφικό νόμο τον Κλεισθένη και ειδικά το σύστημα της απλής αναλογικής στους δήμους. Θεωρητικά με αυτό το νόμο η διαπλοκή στους ΟΤΑ θα χτυπιόταν σαν χταπόδι. Τελικά τι είδαμε; Να παίζει πολύ μαύρο χρήμα στις υπόγειες συμφωνίες μεταξύ δημοτικών παρατάξεων, όπως επίσης και ουκ ολίγες εξαγορές ψήφων στα δημοτικά συμβούλια. Κι όπως έλεγε επιχειρηματίας που νταραβερίζεται με δημοτικά έργα τώρα πρέπει την τράπουλα να την μοιράζουμε διαφορετικά.
Τον δικαιολογεί
Όμως μας κάνει εντύπωση το μένος του κ. Λακόπουλου κατά του κ. Σκουρλέτη. Το βασικό βέβαια είναι ποιος κρύβεται πίσω από την πρεμούρα του δημοσιογράφου κατά του γραμματέα. Και είναι βέβαια ο Νίκος Παππάς.
Ξαφνικά ο κ. Λακόπουλος, αφού ξύπνησε από το σοκ της δημοσιοποίησης της κρυφής συνομιλίας Παππά–Μιωνή αποφάσισε να δικαιολογήσει τον άνθρωπο του. Έτσι ξαφνικά ανακάλυψε το βρώμικο 89 και τον Μαμανέα. Την ημέρα της επετείου του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου ο ασεβής Λακόπουλος θέλησε να παρομοιάσει το συρφετό του ΣΥΡΙΖΑ με έναν πολιτικό ηγέτη που έχει μείνει στην ιστορία, καθώς πέτυχε να τον σέβονται ακόμη και οι αντίπαλοι του, κάποιοι εκ των οποίων τον αναγνώριζαν παρά το γεγονός ότι τον μισούσαν.

Ο Λακόπουλος, λοιπόν, θυμήθηκε τον Μαμανέα και τα πάμπερς και κάνει λόγο για δραστηριότητες υποκόσμου. Θυμήθηκε το νόμο έκτρωμα του Παυλόπουλου για τον βασικό μέτοχο, τον οποίο η Κομισιόν τον επέστρεψε ως απαράδεκτο κι εκτός κοινοτικής λογικής στον Κώστα Καραμανλή (αυτό ξέχασε να το γράψει). Όμως η επιλεκτική μνήμη του κ. Λακόπουλου σταματά στον Μαμανέα. Για τους ψευδομάρτυρες της Τουλουπάκη και για τα όσα είπαν περί τροχήλατης βαλίτσας με την οποία πήγαν μέρα μεσημέρι να δωροδοκήσουν τον Σαμαρά στο Μαξίμου δεν θυμόμαστε να έγραψε λέξη.

Διότι για να πούμε και του στραβού το δίκιο το παραμύθι Μαμανέα είχε και μία βάση. Τι είχε πει ο συγχωρεμένος Μαμανέας; Ότι φορτώσαμε δεκαχίλιαρα σε κούτες πάμπερς και τα πήγαμε στο σπίτι του Λούβαρη κι αυτός τα πήγε στον Ανδρέα. Τι είπε ο κουκουλοφόρος μάρτυρας της Τουλουπάκη; Ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής πήρε μία τροχήλατη βαλίτσα γεμάτη πεντακοσάρικα και πήγε στο Μαξίμου για να λαδώσει τον Σαμαρά. Μάλιστα κάποιες ψεκασμένες εφημερίδες φιλοΣΥΡΙΖΑικες ισχυρίζονταν, ότι τον Φρουζή έχει καταγράψει και ο δορυφόρος των ΗΠΑ. Αν ο Μαμανέας είπε ένα ψέμα που χαρακτηρίστηκε αρκούδα, αυτό του κουκουλοφόρου μάρτυρα ήταν ολόκληρο κοπάδι από αρκούδες.

Αλλά τι να κάνει ο φουκαράς ο Λακόπουλος; Να τα χώσει στον Παππά; Αυτό δεν γίνεται. Οπότε το έριξε στο τσάμικο και το καλαματιανό. Έστησε ένα άρθρο με τον τίτλο: Σήμα κινδύνου! Η πολιτική ξανά στον βούρκο-όπως το βρόμικο 89 με πάμπερς, Μαμανέα, κασέτες Τόμπρα, στην Ομόνοια και αρχικοριό Μαυρίκη. Πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι με μεθόδους υποκόσμου-Κάποιος να το σταματήσει.  Και προτρέπει Μητσοτάκη και Τσίπρα να πρωτοστατήσουν ενάντια στις μαφιόζικες μεθόδους. Και φυσικά για τον Παππά ούτε λέξη.
Πάλι καλά που δεν έγραψε ο Λακόπουλος, ότι για την καταγεγραμμένη συνομιλία Παππά-Μιωνή ευθύνεται ο Σκουρλέτης.
Ο Φίλης
Πάντως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν αποστάσεις από τον Παππά. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε απερίφραστα πως άλλο είναι οι ταινίες του Μιωνή, προκύπτουν τα θέματα και άλλο είναι τα θέματα μιας περιουσίας , φορολογημένης περιουσίας, διαχωρίζοντας πλήρως τις περιπτώσεις Παππά– Παπαδημούλη. Για τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε ο Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική είπε ότι θα περάσουν από πραγματογνωμοσύνη να δούμε τι είναι αυτές οι συνομιλίες, ενώ για τον Νίκο Παππά, απάντησε ότι έχει δώσει τις απαντήσεις του. Δεν έχω ιδιαίτερη γνώση των ζητημάτων αυτών.
Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα δήλωσε πως υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τις συνομιλίες Μιωνή–Παππά. Τόνισε επίσης, ότι αυτό που αντιλαμβάνεται ο πολίτης είναι μία τρομερή ανακατωσούρα που δύσκολα μπορεί να βγάλει συμπέρασμα του τι συμβαίνει με αντικρουόμενες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης »