«Αλλιώς ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη ζωή ακούγοντάς την και αλλιώς όταν του την περιγράφουν» – Η συνέντευξη που παρέθεσε ο Γιάννη Ζουγανέλης για την κώφωση και τη μουσική

Ο Γιάννης Ζουγανέλης, έχει μιλήσει πολλές φορές στα μέσα για τον τρόπο που μεγάλωσε με τους κωφάλαλους γονείς του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενασχόλησή του με τη μουσική είχε άμεση σχέση με αυτό το γεγονός, καθώς από μικρή ηλικία κατάλαβε τη σημασία του ήχου. Συγκεκριμένα, έχει δηλώσει, πως όταν ήταν δύο ετών αντιλήφθηκε για πρώτη φορά ότι οι γονείς του δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν όπως οι άλλοι άνθρωποι και μεγαλώνοντας έκανε τα πάντα για να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν τι εστί ήχος.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πως μέσω των γονιών του έμαθε την νοηματική γλώσσα, η οποία είναι βιωματική και εξηγεί πως μέσω της ανατροφής του έχει κερδίσει πολλά.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μιλά

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο health4U.gr, παρέχοντας πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την κοινότητα των κωφών και επικοινωνώντας τις δικές του προσωπικές εμπειρίες.

Το αυτί μας είναι ο μόνος ασυνείδητος καταγραφέας

«Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα να έχω βήμα στην ιστοσελίδα σας. Το αυτί μας είναι ο μόνος ασυνείδητος καταγραφέας, καθώς καταγράφει ακόμα και όταν κοιμόμαστε ή όταν κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Είναι ένα όργανο για την ισορροπία της ψυχής, του πνεύματος, για το βάδισμα και το πώς αντιλαμβανόμαστε τη ζωή. Αλλιώς ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται τη ζωή ακούγοντάς την και αλλιώς όταν του την περιγράφουν».

Διαβάστε τη συνέχεια στο health4u.gr

:

  • Ξέσπασε ο Ζουγανέλης: «Αγνοηθήκαμε και αυτό είναι ένδειξη πολιτισμού» (vid)
  • Γιατί ο Ζουγανέλης τα βάζει με τον εαυτό του; (video)
  • Big Brother – Ζακ Ιωαννίδης: «Η αναγνώριση ήρθε από τις πράξεις μου»
  • Ψυχαράκη: «Ήταν ένα μαρτύριο η παραμονή μου στο Big Brother»
  • «Σύνδρομο της κλειδαρότρυπας»: Γιατί κολλάμε με τα reality;
  • Big Brother: Το αμφιλεγόμενο ριάλιτι σόου που έχει «κερδίσει» το τηλεοπτικό κοινό

Διαβάστε επίσης »