Πέντε Ελβετοί πολίτες έχουν πεθάνει σε ηλικίες άνω των 84 ετών αφότου έλαβαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τους θανάτους να προκαλούνται από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, δήλωσε η ιατρική ρυθμιστική αρχή της Ελβετίας, Swissmedic, την Παρασκευή.

Νέοι θάνατοι μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer-BioNTech: Πέντε άτομα πέθαναν στην Ελβετία

«Η Swissmedic έλαβε συνολικά 42 αναφορές για ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες (ADR) σε σχέση με τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του COVID-19… πέντε αναφορές συσχετίστηκαν με θανατηφόρο έκβαση.

Οι ασθενείς που αφορούσαν αυτές τις πέντε περιπτώσεις ήταν ηλικίας μεταξύ 84 και 92 και, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες, πέθαναν από ασθένειες που συμβαίνουν συνήθως σε αυτήν την ηλικία» δήλωσε ο ρυθμιστής.

Σύμφωνα με τη Swissmedic, η Ελβετία κατέγραψε 26 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών που προκλήθηκαν από εμβόλια που θεωρούνται μη σοβαρά και 16 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών από την έναρξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

«Οι περισσότερες από τις αναφορές δεν ήταν σοβαρές (26,62%) και περιλαμβάνουν ήπιες αντιδράσεις που είναι ήδη γνωστές από τις κλινικές δοκιμές. Δεκαέξι αναφορές (38%) ταξινομήθηκαν ως σοβαρές» δήλωσε η αρχή.

Η Ελβετία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στις 23 Δεκεμβρίου, αφότου η Swissmedic ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη χώρα. Σύμφωνα με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, περισσότεροι από 169.000 Ελβετοί έλαβαν ήδη τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Η χώρα ανέφερε περίπου 2.300 θανάτους μεταξύ ηλικιωμένων που έλαβαν το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η Ελβετία δεν είναι η μόνη χώρα που διαπίστωσε θανάτους μετά τη χορήγηση των εμβολίων COVID-19.

Η Γαλλία, η Φινλανδία, το Ισραήλ και η Νορβηγία έχουν επίσης αναφέρει εκατοντάδες ηλικιωμένους κατοίκους που πέθαναν λίγο μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ στις ΗΠΑ οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί ανέρχονται στους 55.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν παρατήρησε θανάτους να προέκυψαν από τη χρήση εμβολίου κατά του COVID-19 που παρήγαγαν οι Pfizer και BioNTech, τονίζοντας ότι όλοι οι καταγεγραμμένοι θάνατοι προκλήθηκαν από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

 https://www.pronews.gr/ygeia/956441_neoi-thanatoi-meta-ti-lipsi-toy-emvolioy-ton-pfizerbiontech-pente-atoma-pethanan-stin

Διαβάστε επίσης »