Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και κάποια ερωτήματα, οι αστυνομικοί των μάχιμων υπηρεσιών αλλά και αρκετοί ιδιώτες που ασχολούνται επαγγελματικά ή αθλητικά με τα όπλα, αναμένουν το νέο πιστόλι που θα προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη ο σχετικός διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί και «τρέχει», όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 1.000 πιστολιών που σε πρώτη φάση θα αγοραστούν, είναι εμφανής ο προσανατολισμός της αρμόδιας υπηρεσίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς την κορυφαία κατηγορία των πλέον σύγχρονων πιστολιών που χρησιμοποιούν οι δυτικές αστυνομίες αλλά και ένοπλες δυνάμεις.

Και εδώ προκύπτουν κάποια ερωτήματα που προκαλούν λεπτομέρειες στις προδιαγραφές, όμως η ύπαρξη εξωτερικής ασφάλειας, ενώ ζητούνται πιστόλια «striker-fired» και όχι εξωτερικής σφύρας.

Νέα πιστόλια για την

Σύμφωνα με κορυφαίους εκπαιδευτές πρακτικής σκοποβολής, αλλά και έμπειρους επιχειρησιακούς αστυνομικούς, αυτού του είδους τα όπλα δεν έχουν από την κατασκευή τους εξωτερική χειροκίνητη ασφάλεια, διότι απλά δε την χρειάζονται. Και έτσι είναι σε χρήση στις αστυνομίες και τους στρατούς όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και της Ελλάδας. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις παραγγελιών με τέτοιου είδους ασφάλεια, όμως αφορά κυρίως στρατιωτικές υπηρεσίες.

Όπως και να έχει το θέμα, η λεπτομέρεια αυτή περιορίζει τα μοντέλα που μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό σε τρία, ενώ τελικά μάλλον θα ανταγωνιστούν τα δύο από αυτά, αφού κάποιες άλλες τεχνικές λεπτομέρειες στις προδιαγραφές φαίνεται να αποκλείουν το τρίτο. Τα δύο αυτά μοντέλα σύμφωνα με το astinomiko, είναι το Sig Sauer P320 και το Glock 17 τα οποία διαθέτουν οι εταιρίες τους με εξωτερική χειροκίνητη ασφάλεια κατόπιν παραγγελίας.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »