Διαδηλωτές στις ΗΠΑ έριξαν άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που δέσποζε στην Ουάσιγκτον. Τη σύλληψή τους ζήτησε ο Τραμπ.

Τη σύλληψη των ατόμων που έριξαν το μοναδικό άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας στην Ουάσιγκτον ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ και κατηγόρησε την αστυνομία για αδράνεια.

Το άγαλμα κατεδαφίστηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

​Το άγαλμα του στρατηγού Άλμπερτ Πάικ ήταν το μοναδικό στην αμερικανική πρωτεύουσα που απεικόνιζε έναν ηγέτη της Συνομοσπονδίας.

Οι διαδηλωτές έδεσαν με σκοινιά το άγαλμα και το έριξαν από το βάθρο, πριν ανάψουν φωτιά, ενώ φώναζαν: Οι ζωές των μαύρων μετράνε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε στο Twitter το περιστατικό ντροπή για τη χώρα μας και ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες, ενώ κατηγόρησε την αστυνομία της Ουάσιγκτον ότι δεν έκανε τη δουλειά της, απλώς κοιτώντας το άγαλμα να πέφτει και να πυρπολείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά αγάλματα προσωπικοτήτων της Συνομοσπονδίας στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στις ΗΠΑ (1861-65) έχουν καταστραφεί τις τελευταίες ημέρες, στο περιθώριο των διαδηλώσεων και διαμαρτυριών για τα περιστατικά αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών.

Δείτε τα tweets της επικαιρότητας:

Όλα τα νέα για την επικαιρότητα εδώ – ειδήσεις από την Ελλάδα

Διαβάστε επίσης »