Ν.Ψαρράς: Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στα 23 μου – Τρέμω στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου

Newsteam 0 Comments

naii

Ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Ψαρράς αποκάλυψε σε συνέντευξη του ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα 23 του χρόνια, το αντιμετώπισε ενώ τόνισε πως δεν τον σημάδεψε λόγω χαρακτήρα. Παράλληλα, επικροτεί τους ανθρώπους που βγαίνουν και καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά ενώ αναφερόμενος στο παιδί του τόνισε πως τρομοκρατείται μόνο στην ιδέα να πειράζει κάποιος το παιδί του.  «Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε» είπε.

Ν.Ψαρράς: Δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση στα 23 μου – Τρέμω στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου

Ο έμπειρος ηθοποιός, που πρόσφατα ενσάρκωσε τον ρόλο του Ιάσονα στο «Καφέ της Χαράς» έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Σίσσυ Μενεγάτου και την εφημερίδα On Time.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα 26 χρόνια πορείας του στο θέατρο και στην οικογένειά του, ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

Είσαι 26 χρόνια στο θέατρο. Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

«Μου έχει συμβεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να το πω. Γιατί εγώ μπόρεσα να σταθώ στα πόδια μου, να το αντιμετωπίσω ακαριαία και να πω «κόφτο!». Εγώ το έκανα, παρόλο που ήμουν μόλις 23 χρονών. Δεν είναι όμως της παρούσης. Και αυτό γιατί εμένα δε με σημάδεψε. Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή, το αντιμετώπισα, τελείωσε. Εγώ έτσι είμαι όμως λόγω χαρακτήρα. Υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν είναι και μπορεί να τους σημαδέψει μια ζωή. Υπάρχουν πολύ σοβαρές περιπτώσεις και τα θύματα καλά κάνουν και βγήκαν και βγαίνουν – έστω και τώρα – και τα καταγγέλλουν αυτά. Υπάρχουν πολύ σοβαρά τέτοιου είδους θέματα να ασχοληθούμε. Να τα ακούσουμε από τα θύματα και να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημά μας».

Είσαι πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού, του Πάνου. Σε φοβίζει η εποχή που ζει ο γιος σου;

«Τρομοκρατούμαι μόνο στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να πειράξει το παιδί μου. Γιατί εγώ και η γυναίκα μου τον μεγαλώνουμε –που τον έχουμε και έναν- σαν να είναι η ίδια μας η ψυχή. Ποιος θέλεις να πειράξει τη ψυχή σου; Ουδείς. Γι’ αυτό καταλαβαίνω τους πατεράδες που είναι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι με κάποιους που πείραξαν τα παιδιά τους. Πώς να μην είναι; Αυτό που προσπαθώ να κάνω μαζί με τη γυναίκα μου είναι να του μιλάμε, να μας εμπιστεύεται, να μην φοβάται να μας πει πράγματα. Αυτές τις ημέρες συνεχώς ακούμε για την παιδική παρενόχληση και σοκαριζόμαστε. Σήμερα ακούγαμε στις ειδήσεις ότι πρέπει από τριών ετών να αρχίσεις να μιλάς στο παιδί σου για τέτοια θέματα και σοκαρίστηκα. Γιατί λες το παιδί μου είναι σε ασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη ακούς στο ίδιο ρεπορτάζ ότι το 97% της παιδικής παρενόχλησης γίνεται από τον στενό οικογενειακό κύκλο και μένεις άφωνος».

Το αναδημοσιευμένο άρθρο, εμφανίστηκε πρώτα στο makeleio.gr

Διαβάστε επίσης »