Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί με τεχνητή πόλωση να σώσει το φιλαράκι του από τα νταραβέρια με επιχειρηματίες για τις τηλεοπτικές άδειες

Σε λίγα 24ωρα αναμένονται τα πορίσματα της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis και τις όποιες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Όπως συνηθίζεται το πόρισμα δεν θα είναι ένα. Σίγουρα θα είναι δύο. Ένα της πλειοψηφίας κι ένα της μειοψηφίας. Μάλιστα, της πλειοψηφίας (Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ) δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι κοινό. Μπορεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συμφωνούν ως συμπέρασμα πως πρέπει να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά ίσως υπάρχει διαφορετικό σκεπτικό. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκδώσει πόρισμα αθωωτικό.
Όταν δημοσιοποιήθηκε η ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή έπεσε η ιδέα όπως διευρυνθεί το κατηγορητήριο, αλλά και οι κατηγορούμενοι. Όμως το Μαξίμου αρνήθηκε τη διεύρυνση, διότι όπως εξηγούν όλοι σε μία δύσκολη περίοδο το τοξικό κλίμα που θα παραχθεί είναι ότι χειρότερο για την οικονομία. Ανάλογη στάση ήθελε να κρατήσει το Μαξίμου και στις αποκαλύψεις Καλογρίτσα στη δικαστική αίθουσα για τον ρόλο του Παππά.
Όμως τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία. Κι αυτό διότι από την έγκληση του κ. Καλογρίτσα, όπου δημοσιοποίησε και την ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποδεικνύονται κινήσεις μαύρου χρήματος με τον κ. Παππά να βρίσκεται σε θέση τροχονόμου. Οπότε, όταν η Δικαιοσύνη επέμβει και στείλει τον φάκελο στη Βουλή, τότε λόγω των δρομολογίων που έκαναν τα τρία εκατομμύρια ευρώ είναι πιθανό να στηθεί εξεταστική επιτροπή για τον κ. Παππά. Και ως φαίνεται, το Μαξίμου μάλλον θα την αποδεχθεί λόγω των τριών εκατομμυρίων. Όμως δεν είναι βέβαιο ότι η εξεταστική επιτροπή θα διερευνήσει και τον ρόλο του Τσίπρα. Αυτό, όπως μαθαίνουμε, είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο σε μία περίπτωση δέχεται να στηθεί εξεταστική επιτροπή για τον προκάτοχό του. Μόνο εάν υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία για καραμπινάτο σκάνδαλο. Διαφορετικά, στο Μαξίμου θεωρούν ότι αρκεί μόνο η πολιτική ευθύνη.
Τεχνητή πόλωση
Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να καλύψει τον συνοδοιπόρο του και φίλο του, Νίκο Παππά, με τεχνητή πόλωση. Και γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθεί να στήσει αντιδεξιό μέτωπο. Το κακό γι’ αυτόν είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν τον ακολουθεί, το ΚΚΕ δεν θέλει να τον βλέπει, ενώ το ΜέΡΑ 25 δεν καίγεται να μπει κάτω από το ίδιο λάβαρο.
Οπότε ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να στήσει ένα αντιδεξιό μέτωπο με την ελπίδα ότι θα τον ακολουθήσει ο απλός κόσμος. Πώς θα γίνει αυτό; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους βουλευτές τουRemaining Time-0:00FullscreenMute να επιστρέψουν στον δρόμο, λέγοντας: Παρόντες και παρούσες και στον δρόμο, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν. Το εάν οι πολίτες τούς ρωτούν για τα κυβερνητικά έργα και ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα και του Παππά, αυτό δεν θέλει να το ακούει.

Διαβάστε επίσης »