Ψυχρολουσία στη Μύκονο από την επιβολή του μίνι lockdown με απαγόρευση της μουσικής για όλο το 24ωρο και της κυκλοφορίας από τη 01:00 μέχρι τις 06:00.
Το lockdown στη Μύκονο φαίνεται πως αρχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, μετά από ένα μαζικό «μπαράζ» ακυρώσεων στις κρατήσεις και φυγή επισκεπτών λόγω των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται από χτες.
Συνέπεια των μέτρων είναι να πραγματοποιούνται πολλές ακυρώσεις και ο κόσμος φεύγει από το νησί, ενώ οι επιχειρηματίες του νησιού των ανέμων επισημαίνουν πως τα 368 κρούσματα που εντοπίστηκαν την τελευταία εβδομάδα δεν ανταποκρίνονται στον πληθυσμό.
Η εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων και των εργαζομένων είναι πάνω από 80% με τους επιχειρηματίες να εκτιμούν πως τα κρούσματα προέρχονται από επισκέπτες, κυρίως από το εξωτερικό, που δεν ελέγχονται και περνούν από τη Μύκονο για άλλα νησιά.
Το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (ΣΕΔΕΜ) με νέα ανακοίνωση την Κυριακή, έκανε λόγο για εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού στα σοκάκια της Μυκόνου, όταν στη 01:00 έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και υποχρεώθηκαν οι πελάτες να αποχωρήσουν.
Για τον λόγο αυτό οι επιχειρηματίες ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα «άδικα μέτρα» που αφορούν μόνο την Μύκονο, όπως λένε, ενώ προτείνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού αλλά και εμβολιασμό των εργαζομένων με το μονοδοσικό εμβόλιο.
Δηλώνουν μάλιστα πρόθυμοι να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 ευρώ.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου κ. Γιάννης Θεοχάρης, σημείωσε πως εάν δεν αποκατασταθεί η κατάσταση έως τις 26 Ιουλίου το φαινόμενο θα πάρει διαστάσεις «τσουνάμι» με ανυπολόγιστο κόστος και ζημιές στις τοπικές επιχειρήσεις.
Επιπλέον, ο κος Θεοχάρης επισήμανε ότι στην περίπτωση που η επιβολή περιοριστικών μέτρων στο νησί επεκταθεί και μετά τις 26 Ιουλίου θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις εποχικών εργαζομένων.
«Τα μαγαζιά δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να παίζουν μουσική» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Μύκονος: Ακύρωση κρατήσεων και

Διαβάστε επίσης »