Ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος διάβασε τον Μεγάλο Αφορισμό για τον πρωθυπουργό, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλο Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, διάβασε το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος από το Αίγιο, Πέπη Σπηλιωτοπούλου, ο κ. Αμβρόσιος είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο. Με αυτήν την αφορμή ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως βλάσφημα λόγια το ότι δηλ. διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός και καλούσε την υπουργό να ζητήσει δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα.

Επίσης, ο πρώην μητροπολίτης αναφέρθηκε σε έναν fake διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον οποίο υιοθέτησε ως αληθινό, καθώς -όπως σημείωσε- μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευσθεί!, σύμφωνα με την ίδια.

Μεγάλο Αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως και τον…

Δημοσιεύτηκε από Πέπη Σπηλιωτοπούλου στις Κυριακή, 17 Μαΐου 2020

Σύμφωνα, πάντως, με όσα είπε στο iEidiseis εκκλησιαστική πηγή, ο Μεγάλος Αφορισμός διαφέρει από τον λεγόμενο Μικρό στο ότι ο δεύτερος μπορεί να δοθεί από έναν ιερέα και αφορά στην απαγόρευση από τη λήψη της Θείας Κοινωνίας. Το αποτέλεσμα του Μέγα Αφορισμού, από την άλλη, είναι η πλήρης εκδίωξη από το Σώμα της Εκκλησίας, ωστόσο, αρμόδια για την πράξη αυτή είναι η Ιερά Σύνοδος, κατά την ίδια πηγή.

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »