Και όταν αναφέρομαι στην περιουσία εννοώ φυσικά την καλλιτεχνική του περιουσία δηλαδή τα τραγούδια του που τον σήκωσαν επί δεκαετίες στην κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου και του χάρισαν ασύλληπτα νούμερα.

  • Ο δίσκος δρόμος είναι από τους εμπορικότερους της ελληνικής δισκογραφίας με περισσότερα από 3.000.000 πωλήσεις και αμέτρητες πλατίνες.

Η βασική δισκογραφική εταιρία που συνεργάστηκε ο καλλιτέχνης ήταν η Lyra ενώ έγιναν συνεργασίες και με την Columbia, την Polygram και την Μinos.

Μεγάλη μάχη για την περιουσία του Πουλόπουλου. Όλο το παρασκήνιο…

Φυσικά οι τρεις πρώτες δισκογραφικές πλέον δεν υπάρχουν και τα ρεπορτόριά τους έχουν πουληθεί σε άλλες εταιρίες ενώ και στην τέταρτη εταιρία που συνεχίζει να κατέχει μερίδιο στην ελληνική αγορά τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες.

Αυτό μαθαίνω πως ψάχνουν τρεις μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες: Που ακριβώς είναι τα δικαιώματα των δίσκων του Γιάννη Πουλόπουλου για να τους επανεκδώσουν με τη μορφή προσφοράς ακόμη και σε συνέχειες. Μαθαίνω πως ήδη μια εφημερίδα έχει προβάδισμα και αν προλάβει να κλείσει την συμφωνία η πρώτη προσφορά με τραγούδια του Γιάννη Πουλόπουλου θα δοθεί αυτή την Κυριακή.  

Πληροφορίες από nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »