Καυτανζόγλειο: Η Τασούλα Κελεσίδου παραιτήθηκε από την επιτροπή για τον στίβο με δέσμευση. Η ίδια και ο Λευτέρης Αυγενάκης την αντιλήφθηκαν;

Με τον στίβο ή με αυτούς θα είναι η Τασούλα Κελεσίδου; Εδώ το ερώτημα δεν είναι απλό, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, το τιμόνι δεν μπορεί να «ισιώσει» έτσι απλά. Βλέπετε, όλο το παιχνίδι στήθηκε πάνω σε μία από τις κορυφαίες αθλήτριες που έβγαλε ποτέ η χώρα.

Η Αναγέννηση χρησιμοποίησε την Τασούλα Κελεσίδου όσο κανέναν άλλο αθλητή. Το Sportsfeed πήρε στην κυριολεξία ISO ύπαρξης από την σπουδαία δισκοβόλο. Πόσες αθλητικές προσωπικότητες άλλωστε μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τη Σοφία Σακοράφα; Straight, ευθέως. Όχι σαν πολιτικό ανάστημα, σαν επιτυχίες.

Με τον στίβο ή

Το να αναλύσουμε και να συζητήσουμε ποια είναι η Τασούλα Κελεσίδου δεν έχει νόημα. Θα το χάσουν οι λέξεις. Η Τασούλα Κελεσίδου είναι η… Τασουλα Κελεσίδου. Είναι μια γυναίκα που τίμησε τα ελληνικά χρώματα όσο λίγοι. Είναι μια αθλήτρια που δεν αγωνίστηκε απλά στον στίβο, πέτυχε. Ξανά και ξανά και ξανά. Παρότι έζησε αυτή και η οικογένειά της τη ξενιτιά, παρότι οι δυσκολίες ήταν πολλές και οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της, εκείνη μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας του ελληνικού αθλητισμού.

Στην διοικητική της πορεία το όνομά της «έπαιξε» και για λάθους τρόπους. Η υπογραφή της μπήκε σε κείμενα που δεν την αντιπροσώπευαν ούτε στο ελάχιστο. Η πόλωση και οι πιέσεις δημιούργησαν έναν χαρακτήρα που δεν είναι ο αληθινός της. Ένας από τους λόγους που πορεύτηκε με τόσο δυναμικό τρόπο στις θέσεις της Αναγέννησης και του Spotsfeed είναι πως η Τασουλα Κελεσίδου δεν έπαψε ποτέ να είναι αθλήτρια.

Και ως αθλήτρια αγωνίζεται δεν σταματά να αγωνίζεται ποτέ, για τη… φανέλα. Η Τασούλα Κελεσίδου τίμησε με τεράστια επιτυχία το εθνόσημο όσο η Σακοράφα, ο Κεντέρης, ο Γκατσιούδης. Μοιράστηκε ίδια όνειρα και ανησυχίες. Είδε όλες τις όψεις του νομίσματος. Ο στίβος της ανήκει. Ο στίβος είναι η Τασούλα Κελεσίδου.

Γίνεται να είναι η Τασούλα Κελεσίδου σε οποιαδήποτε άλλη μεριά πέραν του στίβου; Υπάρχει περίπτωση να σταθεί ενάντια στο αθλητικό ιδεώδες με το οποίο είναι μπολιασμένα όλα της κύτταρα; Γίνεται ανάμεσα στους Σακοράφα, Κεντέρη να επιλέγει την προπαγάνδα και τους Νικολάου;

ΤΟ SPORTIME ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Το Sportsfeed βλάπτει σοβαρά τον στίβο

Με τον στίβο ή με αυτούς: Ποιος είναι ο Αλέξης Αλεξόπουλος

Γεωργία Τσιαρλή για το sportime.gr. – sportime.gr – Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε επίσης »