Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα δεν βοηθά και θα πρέπει να καταργηθεί, σύμφωνα με την κα Ματίνα Παγώνη δηλώνοντας μάλιστα πως το εν λόγω μέτρο είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιουργούνται μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε αρχικά: “Θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ το Σαββατοκύριακο για να υπάρχει πλήρης έλεγχος και να έχουμε περισσότερα στοιχεία. Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επεκταθούν. Δεν το συζητάω. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να καταργηθεί γιατί δεν γίνεται όπως βλέπετε. Βλέπουμε ότι οι ουρές στα σούπερ μάρκετ είναι πάρα πολύ μεγάλες”.

Εν συνεχεία, η Ματίνα Παγώνη είπε με αυστηρό ύφος: “Δεν είναι lockdown αυτό που έχουμε. Είναι δυνατόν το Σάββατο να κλείνουμε στις 6; Ο κόσμος τελειώνει στις στις 5 τις δουλειές του, πάει να ψωνίσει και έτσι υπάρχουν ουρές στα σούπερ μάρκετ. Φυσικά και πρέπει να αλλάξει αυτό, να πάει στις 21:00”.

Ματίνα Παγώνη: Ουρές στα σούπερ μάρκετ – Δεν βοηθά η απαγόρευση στις 18:00

Μάλιστα, μέσω της συνέντευξής της στον ΣΚΑΪ πρότεινε στις 15 Μαρτίου να ανοίξουν όλα τα σχολεία καθώς και τα καταστήματα με τη χρήση του σχετικού πενταψήφιου αριθμού.

Όσο για την Τσικνοπέμπτη, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, ξεκαθάρισε: “Να σκεφτείτε τους ανθρώπους που δίνουν μάχες αυτή τη στιγμή και να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα. Να καθίσει ο κόσμος σπίτι του, να ψήσει, να ακούσει τη μουσική του και να ξεχάσουμε Τσικνοπέμπτη και Καθαρή Δευτέρα. Αν ο καθένας μας μετά από έναν χρόνο δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να συμπεριφερθεί τι να σας πω τώρα;”.

Διαβάστε επίσης »