Ο γνωστός ηθοποιός Ματ Ντέιμον ανέφερε πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ξανά προσβλητικούς όρους για να αναφερθεί σε κάποιον ομοφυλόφιλο -ούτε καν για πλάκα- και αυτό οφείλεται στην 12χρονη κορούλα του.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του στους Sunday Times ο ηθοποιός, πρόσφατα βρισκόταν στο τραπέζι με την οικογένειά του, όταν κατά την διάρκεια μίας συζήτησης αναφέρθηκε στους ομοφυλόφιλους χρησιμοποιώντας μία κάπως προσβλητική λέξη, στα πλαίσια ενός αστείου.

Εκείνη την στιγμή η 12χρονη κόρη του γκατέλειψε το τραπέζι, που καθόταν και πήγε στο δωμάτιο της και έγραψε ένα γράμμα για τον πατέρα της, όπου του εξηγούσε γιατί η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν επικίνδυνη.

«Έφυγε από το τραπέζι. Όσες φορές κι αν της εξήγησα ότι το είπα για πλάκα, εκείνη ήταν ανένδοτη. Μου έγραψε μία μακροσκελή λίστα με όλους τους λόγους, για τους οποίους είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιώ αυτή την λέξη. Έχει δίκιο, δεν πρόκειται να την χρησιμοποιήσω ξανά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ματ Ντέιμον.

Φυσικά, αυτη η δήλωση προκάλεσε και σωρεία αντιδράσεων από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οι οποίοι δεν πίστεψαν στις καλές προθέσεις του ηθοποιού και δεν είδαν με καλό μάτι την εξομολόγηση αυτή.

Για παράδειγμα, ο ηθοποιός και συγγραφέας, Τρέιβον Φρι, ανέφερε πως «ο Ματ Ντέιμον το θυμήθηκε λίγο αργά να σκεφτεί ότι προσβάλλει τους γκέι».

Συγκεκριμένα, είπε:«Οπότε, ο Ματ Ντέιμον έπρεπε να το ακούσει από ένα μικρό παιδί, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί αυτή την λέξη. Πολύ θα ήθελα να μάθω με ποια λέξη την αντικατέστησε».

Ο κριτικός ταινιών της Hollywood Reporter, Ντάνιελ Φίνμπεργκ φαίνεται πως κι εκείνος συμμερίζεται την άποψη του Φρι. Σε δημοσίευσή του έγραψε: «Ως μέλος του Τύπου, μου αρέσει να ακούω τους celebrities να λένε όλες αυτές τις ιστορίες. Όμως, νομίζουν πως πρόκειται για κάτι ανθρώπινο ή χαριτωμένο, ενώ στην πραγματικότητα να είναι κάτι, που τους εκθέτει σαν προσωπικότητες».

Διαβάστε επίσης »