Η μεγάλη μέρα για τη Μαργαρίτα και τον Διονύση έφτασε, καθώς απόψε, ένας θα αναδειχθεί νικητής του MasterChef 5!

Η δοκιμασία φυσικά και δεν αναμενόταν να ήταν εύκολη για κανέναν από τους δύο φιναλίστ, καθώς τα πιάτα που κλήθηκαν να μαγειρέψουν ήταν δημιουργίας ενός εκ των κορυφαίων σεφ του κόσμου, με καταγωγή από την Αγγλία.

Ο λόγος για τον Jason Atherton, των 19 εστιατορίων σε 4 ηπείρους, με 4 αστέρια Michelin. Ο σεφ, παλιός γνώριμος του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, μπήκε στην κουζίνα με ταπεινότητα και γεμάτος συμβουλές για τα παιδιά.

Ο «θείος Λεώ» αποκάλυψε ότι πριν από 17 χρόνια γνωρίστηκε με τον σεφ, όταν τον φιλοξένησε στο Λονδίνο στην κουζίνα του. «Πέρα από το πόσο εξαιρετικός σεφ είναι και έχοντας φτιάξει έναν όμιλο παγκόσμιου βεληνεκούς, το χαρακτηριστικό του δεν είναι αυτό, είναι ότι συζητάμε για έναν εξωτερικό άνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικό στην πορεία μας ως μάγειρες να πέφτουμε στο πλάι τέτοιων ανθρώπων. Μαθαίνουμε και το κομμάτι της συμπεριφοράς», είπε και τον προσκάλεσε να μπει στην κουζίνα.

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Κουτσόπουλος θέλησε να ζητήσει συγγνώμη στον σεφ για το ότι δεν ξυριζόταν όσο ήταν στο μαγαζί του. «Δεν προλάβαινα», του είπε κι εκείνος αποκάλυψε ότι ο κριτής «Ήταν πολύ καλός, πιστέψτε με ήταν πολύ καλός».

Στο τέλος των συστάσεων, ο Σωτήρης Κοντιζάς, έπιασε κουβέντα με τον Jason Atherton και του αποκάλυψε ότι το 2015 είχε ένα δοκιμαστικό για δουλειά στο Pollen Street Social. «Και δεν τα κατάφερες ε; Δεν είναι εύκολο», πετάχτηκε ο Κουτσόοπουλος, με τον Πάνο Ιωαννίδη να συμπληρώνει: «Σε πέταξαν έξω την πρώτη μέρα».

«Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, το κατάλαβα», απάντησε ο Κοντιζάς.

Tags
  • Jason Atherton
  • MasterChef
  • Λεωνίδας Κουτσόπουλος
  • Σωτήρης Κοντιζάς
Διαβάστε επίσης »