Το τεστ δημιουργικότητας του MasterChef τελικά ήταν φουλ στην αρνητική ενέργεια από την αρχή που η Κωνσταντίνα, ως νικήτρια του Mystery Box αποφάσισε να δείξει το εκδικητικό της πρόσωπο προς τους συμπαίκτες της που δεν «χωνεύει».

Φαίνεται όμως ότι έκαψε και άλλους στο πέρασμά της και όχι τόσο τους αρχικούς της στόχους, που ήταν ο Ιωάννης, ο Αντώνης, ο Στέφανος και ο Διονύσιος.

MasterChef: Άνω κάτω οι

Οι κριτές φώναξαν πρώτα τη Μαρία, στης οποίας το πιάτο βρήκαν γεύση αλλά όχι δημιουργική εμφάνιση. Ο Ιωάννης φυσικά ανησύχησε και ζήτησε να της μιλήσει από μακριά.

Σειρά είχε η Μαργαρίτα η οποία και καθώς πήγαινε στους κριτές αλλά και αποχωρώντας κοίταζε έντονα προς  το μέρος της Κωνσταντίνας στον εξώστη.

Οι κριτές βρήκαν το πιάτο της περιποιημένο αλλά όχι κοντά στο ζητούμενο.

Σειρά είχε ο Τζιοβάνι, που πήρε πολύ καλές κριτικές από τους σεφ που βρήκαν το γλυκό του πολύ κοντά στη γεύση της Snikers που είχε ως υλικό.

Την ίδια στιγμή η Μαρία παζάρευε  με τη Μαργαρίτα να της δώσει την κάρτα ασυλίας σε περίπτωση που βγει προτεινόμενη προς αποχώρηση, με τη Μαργαρίτα να της απαντά «μόνο αν ανέβω εγώ και κατέβει η Μαρίνα».

Πολύ καλή κριτική πήρε και ο Νίκος Σκορδάκης, ένας από τους παίκτες που η Κωνσταντίνα προσπάθησε να «κάψει» ανεπιτυχώς.

Ευνοημένη και η Μαρίνα που παρά το ότι δεν πέτυχε η αρχική της ιδέα οι κριτές βρήκαν ότι το γλυκό της ήταν κοντά σε αυτό που ήταν το ζητούμενο.

«Το τελευταίο διάστημα έχεις “γκαζώσει”» της είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς τη ρώτησε αν προπονείται στο σπίτι, με τη Μαρίνα να δείχνει τη φίλη της στον εξώστη.

Σειρά είχε ο Αντώνης με το … γλαστράκι του και ο Αλέξανδρος.

Την ώρα που ο Αλέξανδρος περίμενε  την ετυμηγορία των κριτών, ο Ιωάννης δήλωνε στη Μαρία ότι εάν δεν βγει προτεινόμενος θα ξυρίσει το μουστάκι του.

Μια μέτρια προσπάθεια έκανε και ο Παύλος που είχε το απόλυτο σε  γεύση και ιδέα αλλά χρειαζόταν καλύτερη τεχνική.

Πολύ καλά λόγια άκουσε και ο Παναγιώτης ο οποίος είχε κάποιες μικρές αστοχίες.

Ο Κωνσταντίνος ήταν από τα πιάτα που δεν τα πήγαν καλά και μάλιστα δήλωσε ότι εξαιτίας των οικιακών εργασιών που κάνει στο σπίτι έχει αφήσει πίσω την πρακτική στη μαγειρική!

Μάλιστα θεώρησε ότι θα είναι προτεινόμενος μαζί με τη Μαρία η οποία καθόλου δεν συμφώνησε με το σχόλιό του και τον αποκάλεσε «γρουσούζη».

Ο Στέφανος έκανε ένα πολύ καλό πιάτο και όσο το παρουσίαζε  στους κριτές η Μαργαρίτα με τη Μαρία συνέχιζαν τα παζάρια για την κάρτα ασυλίας.

Η Μαργαρίτα την προέτρεψε να τη χρησιμοποιήσει για τον εαυτό της αν βγει προτεινόμενη ακόμα κι αν αυτό θα σήμαινε να κατέβει εκείνη στη θέση της.

Ο Διονύσιος ήταν τεχνικά κοντά στο ζητούμενο και σίγουρα δεν ήταν στις χειρότερες προσπάθειες.

Ο Ιωάννης για άλλη μια φορά παρουσίασε ένα πιάτο καταστροφή και ο Σωτήρης Κοντιζάς του είπε πως «δεν θέλουμε να ξανακούσουμε από σένα ότι δεν το ‘χεις με τη ζαχαροπλαστική».

«Ευχαριστώ πάρα πολύ την Κωνσταντίνα, με δυσκόλεψε πάρα πολύ για πρώτη φορά» είπε  στους κριτές ενώ στο booth δήλωσε ότι είναι ο επόμενός του στόχος.

Η Ανούς πλησίασε στο να κάνει ένα καλό πιάτο αλλά ο ανανάς που έβαλε στο πιάτο της υπερκάλυψε την καρύδα.

Η Λία ήταν ανάμεσα σε αυτές που άκουσε καλά λόγια για την εμφάνιση του πιάτου της και οι κριτές το κατέταξαν στην κατηγορία του πιάτου του Στέφανου.

Οι κριτές θα ανακοινώσουν στο νέο επεισόδιο τα αποτελέσματα αλλά στο μεσοδιάστημα η Κωνσταντίνα στο booth έσταξε φαρμάκι που την πάτησε ο Αντώνης, ο Στέφανος, ο Ιωάννης και απογοητεύτηκε  -όπως είπε- που οι άλλοι στόχοι της, όπως ο Διονύσιος πήγαν καλύτερα από αυτό που περίμενε.

Διαβάστε επίσης »