Στο ΝΙΜΤΣ νοσηλεύεται ο Μανώλης Γλέζος στην εντατική, από το πρωί της Πέμπτης 21/11. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και σήμερα το πρωί εισήχθη στην εντατική.

Ο Μανώλης Γλέζος στη εντατική:

Νοσηλεύεται εδώ και τρεις μέρες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά και νευρολογικά προβλήματα. Τον Μάιο, η ρωσική πρεσβεία δημοσιοποίησε φωτογραφία του ήρωα της αντίστασης με τον πρέσβη της Ρωσίας, Α. Μάσλοβ, ο οποίος και τον επισκέφτηκε στο σπίτι του.

Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και σήμερα το πρωί εισήχθη στην εντατική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί έκριναν σήμερα πως πρέπει να εισαχθεί στην εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Η τελευταία φωτογραφία του Μανώλη Γλέζου (εμφανώς καταβεβλημένος) που κυκλοφόρησε ήταν αυτή που βλέπετε και την είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Μάιο ο Ρώσσος πρέσβης, όταν τον επισκέφθηκε στο σπίτι του.

Ας ευχηθούμε η περιπέτεια του αγωνιστή της Αντίστασης, να λήξει θετικά.

Ποιος είναι ο Μανώλης Γλέζος;

Ο Μανώλης Γλέζος είναι ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός της Αριστεράς. Μαζί με τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πρώτες αντιστασιακές πράξεις στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές.

Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Διαβάστε επίσης »