Μιλώντας στο MyTv ο σεναριογράφος της νέας σειράς του ANT1 «Παρουσιάστε!»,Μάκης Πιτταράς μίλησε για το πώς προέκυψε η σειρά και τι θέλει να πετύχει σε αυτή την δουλειά. 

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Μάκης Πιτταράς: Θέλω να κάνω μία ατόφια κωμωδία

«Το σενάριο είναι πρωτότυπο, με την έννοια ότι δεν βασίζεται σε κανένα ξένο φορμάτ, αλλά στον μαγικό… στρατό. Το ανέπτυξα τελευταία, λόγω κάποιων γεγονότων, και βρήκε τον δρόμο του στον ΑΝΤ1»

Ουσιαστικά η σειρά είναι εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα

«Τα περισσότερα στοιχεία που έχω βάλει στη σειρά βασίζονται σε προσωπικά βιώματα. Για παράδειγμα, στο κέντρο εκπαίδευσης που ήμουν, στη Σπάρτη, είχα συναντήσει όντως μία μάνα που έμενε με το τροχόσπιτο της έξω από το στρατόπεδο. Γενικά στον στρατό βλέπεις τα πάντα, ακόμα και πράγματα που δεν τα περιμένεις. Επομένως, όταν κάποιος ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίου και θέλει να καταπιαστεί με αυτό το θέμα, είναι ό,τι πρέπει»

Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις μέσα από αυτή τη δουλειά;

«Θέλω να κάνω μία ατόφια κωμωδία. Βέβαια, είναι δύσκολο και οι κωμωδίες που προβάλλονται σήμερα έχουν να ανταγωνιστούν αυτές του εξωτερικού, καθώς επίσης και τις ελληνικές κωμωδίες προ εικοσαετίας»

Με ποια μέθοδο εργάστηκες;

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας κρατούσα σημειώσεις. Στα επόμενα επεισόδια, όμως, Που υπάρχουν και στρατιωτικές ορολογίες, έκανα έρευνες και παρακολουθούσα, κακώς βέβαια, κάποιες εκπομπές που αναφέρονται σε γεωπολιτικά, οπλισμούς, ασκήσεις κ.ά. Αυτά, όμως, μου δημιουργούν ιδέες», λέει ο ίδιος στο Mytv.

Σχετικό νέο:

Μαίρη Μηλιαρέση: Θα ήθελα σαν τρελή να λάβω μέρος σε ένα σόου, αλλά δεν με παίρνουν


Στην εκπομπή “Happy Day” και την Όλγα Λαφαζάνη έδωσε συνέντευξη η Μαίρη Μηλιαρέση. Η γνωστή παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην απόφαση της να ασχοληθεί με το telemarketing, ενώ εξέφρασε και το παράπονο της από την τηλεόραση.

«Άλλαξα σπίτι γιατί δεν μένω πια με την κόρη μου, αλλά και για οικονομικούς λόγους. Έφερα 130 τετραγωνικά σε 59. Βρίσκω πράγματα στα σκουπίδια και τα μεταμορφώνω. Έχω αρχίσει ήδη να το κάνω επαγγελματικά. Ο κύκλος με το telemarketing κοντεύει να κλείσει. Δεν θέλω να το κάνω, αλλά το κάνω μόνο για πληρώνω το ενοίκιο. Η τηλεόραση δεν μου έδωσε δεύτερη ευκαιρία και αυτό είναι το παράπονό μου.

Όλοι όσοι ήταν στην εποχή τη δική μου, είναι ακόμη. Εγώ έκανα το “λάθος”, που δεν το μετανιώνω, να αποσυρθώ για λίγο για να μεγαλώσω την κόρη μου. Δεν ξέρω αν τρώω πόλεμο επειδή έχω φύγει και με θεωρούν παλιά. Θα ήθελα σαν τρελή να λάβω μέρος σε ένα σόου, αλλά δεν με παίρνουν. Με έχουν ξεχάσει;

Είμαι ολομόναχη σαν την καλαμιά στον κάμπο. Πάντα ήμουν με νεότερους άντρες και πάντα είχα πέραση στους νεότερους. Ένας νέος άντρας το μόνο που θέλει από μια μεγαλύτερη γυναίκα, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες που είμαστε τώρα, θέλει μόνο να περάσει την ώρα του, αλλά εγώ δεν είμαι στην ίδια κατάσταση. Θέλω να βλέπω τον εαυτό μου όμορφο στον καθρέφτη. Σκέφτομαι να κάνω κι ένα… τραβηγματάκι», είπε η Μαίρη Μηλιαρέση.Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »