Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Την ιστορική του εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό της δικώπου, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν η Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου.

Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου πέτυχαν μεγάλη πρόκριση στον τελικό της δικώπου, στην Ολυμπιακή ρεγκάτα κωπηλασίας του Τόκιο. Μετά από μια τρομερή κούρσα στην 1η ημιτελική σειρά και ένα απίστευτο φίνις οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες έκαναν μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70, το οποίο όμως κατέρριψαν λίγα λεπτά αργότερα οι πρώτες της δεύτερης ημιτελικής σειράς Γκρέις Πρέντεργγκαστ και Κέρι Γκόουλερ από τη Νέα Ζηλανδια, με 6:47.41.

Μ. Κυρίδου-Χ. Μπούρμπου: Δεν

Πλέον Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7) στις 3:30 ώρα Ελλάδας, με στόχο το βάθρο, το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής γυναικείας κωπηλασίας, μετά από αυτό των Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο.

«Ακόμη δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε! Όσο βλέπαμε ότι πλησιάζουμε τις βάρκες που προπορεύονταν, τόσο βγάζαμε ενέργεια,» δήλωσαν ασθμαίνοντας ακόμη από την προσπάθεια οι Μαρίδα Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη Μεικτή Ζώνης.

Η Μ. Κυρίδου συμπλήρωσε: «Ο καιρός μας δυσκόλεψε και μας είναι η αλήθεια, είχαμε στόχο στα 1500 μ να είμαστε στην 3άδα αλλά δεν τα καταφέραμε, στι τελευταίο 500άρι όμως αρχίσαμε να βγάζουμε ενέργεια στη βάρκα, τα δώσαμε όλα και είπα στον εαυτό μου δεν θα βγείς από τη βάρκα αν δεν δώσεις μέχρι και την τελευταία σταγόνα ενέργειας που έχεις , τα δώσαμε όλα και τα καταφέραμε» λέει η Μαρία Κυρίδου.”Εγω ποτές δεν κρατάω δυνάμεις αλλά ακούγοντας τη Μαρία βλέποντας και τις αντιπάλους μας να παλεύουν με τον καιρό που εμείς δουλεύουμε στο Σχοινιά και με αυτή τη τρέλα που έχουμε δεν ξέρω πως δεν ξέρω γιατί αλλά μας έδωσε τόση ενέργεια στο τέλος τόση θετική αύρα που είδατε τι έγινε» είπε η Χριστίνα Μπούρμπου.

Οι δυο αθλήτριες δεν πρόλαβαν να το συνειδητοποιήσουν ότι πέρασαν στον τελικό. «Νομίζω ότι όταν κάτσουμε δίπλα στις Νεοζηλανδές στο τελικό εκεί θα το συνειδητοποιήσουμε και θα τους πούμε να αναμετρηθούμε μεταξύ μας για τη μάχη. Για μας αυτός ο τελικός έχει το νόημα να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Όλοι θέλουν το μετάλλιο αλλά για μας είναι να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Το έχουμε ευχαριστηθεί ήδη έχουμε κάνει ότι καλύτερο , από το 2019 που ήμασταν 11ες τώρα μπήκαμε στην εξάδα και έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης».

Ποστιλιόνε: «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει»

Στους… επτά ουρανούς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζιάνι Ποστιλιόνε «Αυτή η κούρσα είναι το τέλος των όσων υποφέραμε. Γιατί κανείς δεν στοιχημάτιζε σε αυτό το πλήρωμα. Ούτε στην Ελλάδα Γιατί από τον Απρίλιο η Χριστίνα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα τραυματισμού και χάρις τις προσπάθειες του γιατρού και του προγράμματος μου κατάφερε να γίνει καλά , αργά και επέστρεψε δυνατή για να φτάσει αυτή η βάρκα στον τελικό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει και οφείλεται στην μεγάλη θέληση των κοριτσιών και την συμβολή του ιατρικού επιτελείου και των προπονητών. Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν γιατι όλα πήγαν τέλεια . Τέλεια προετοιμασία , τέλεια προετοιμασία στην Ιαπωνία πριν τους άλλους και τώρα είμαστε εδώ.

Η κωπηλασία είναι άθλημα αντοχής Τα περισσότερα πληρώματα έφυγαν γρήγορα στο ξεκίνημα της κούρσας που τα νερά ήταν ήρεμα για να πάρουν αβανταζ. Εμείς είχαμε πει να περιμένουμε και να μείνουμε κοντά και στα τελευταία 500μ. που θα είναι κουρασμένοι οι άλλοι να αντεπιτεθούμε και να χτυπήσουμε. Τώρα στο τελικό θα παίξει ρόλο η αποθεραπεία γιατί η κούρσα είναι λίγες ώρες μετά. Ελπίζω να καταφέρουμε να ανακάμψουμε και να παρουσιαστεί το πλήρωμά μας έτοιμο.

Η ώρα των Αν. Κυρίδου, Σ. Ντούσκου έφτασε

Εξάλλου η μεγάλη ώρα είναι την Πέμπτη (29/7) και για τα δυο σκιφ . Η Αννέτα Κυρίδου αγωνίζεται στον ημιτελικό που ξεκινάει στις 10:30 τοπική ώρα , 04:30 ώρα Ελλάδας , ενώ λίγο μετά ο Στέφανος Ντούσκος που θα αγωνιστεί στον ημιτελικό του σκιφ ανδρών στις 11:10 τοπική (05:10 ώρα Ελλάδας) και τα δυο πληρώματα μας θα πρέπει να πάρουν μια από τις τρεις πρώτες θέσεις για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στον τελικό.

.

Διαβάστε επίσης »