Με την ανακοίνωση και των τελευταίων αποτελεσμάτων από τα τεστ που έγιναν στην Αταλάντη από ιδιωτικό εργαστήριο και αφορούσε τις επαφές του 28χρονου εργαζόμενου στο εργοστάσιο όπου εργάζεται, φαίνεται να κλείνει ένας πολύ δύσκολος κύκλος για την τοπική κοινότητα στον πόλεμο κατά του κορονοϊού.

Σε συνέχεια των προηγούμενων αρνητικών αποτελεσμάτων και τα πέντε τελευταία δείγματα ήταν αρνητικά δίνοντας λήξη συναγερμού.

Συνολικά 11 επαφές από την Αταλάντη που εξετάστηκαν για covid-19 από συνεργεία του Νοσοκομείου Λαμίας, του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΔΥ, από την Αταλάντη μαζί με 27 από τη Λαμία που αποτελούσαν επαφές του δεύτερου ζευγαριού, βγήκαν όλοι αρνητικοί στον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υγειονομικός εξοπλισμός στα νοσοκομεία από την Περιφέρεια

Είχαν προηγηθεί οι 19 έλεγχοι στην Αταλάντη που είχαν πιστοποιήσει ένα κρούσμα από τις επαφές του 28χρονου που είχε επιστρέψει από την Αμερική και είχαν ανεβάσει τους θετικούς στη Φθιώτιδα στους εννέα (9).

Μπορεί λοιπόν να φαίνεται ότι έχει ελεγχθεί η διασπορά στην Κοινότητα, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν: Μπροστά μας είναι τα δύσκολα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά από εισαγόμενα κρούσματα…

Η συνταγή είναι απλή, τηρούμε τα μέσα αυτοπροστασίας, αποφεύγουμε τις στενές επαφές και όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό υποχρεωτική καραντίνα σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.

Πηγή: lamiareport.gr

Πληροροφρίες από kede

Διαβάστε επίσης »