Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Όχι, επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης για το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ που αναμένεται να δοθεί σε εργαζόμενους και των 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν ούτε το click away, ενώ το επίδομα αναμένεται δοθεί κατά την διάρκεια τον εορτών.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοινώνοντας και τα σχετική ποσά που θα προβλέπει η απόφαση.

Λιανικό εμπόριο: Επίδομα 1χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους και 3χιλιάδες ευρώ σε επιχειρήσεις

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», τόνισε.

Διαβάστε επίσης »