Λευτέρης Λαζάρου: «Προσπαθώ να τους πείσω. Εγώ δεν μπορώ να διώξω εργαζόμενο που τον έχω 17 χρόνια μαζί μου».

«Τα μαγαζιά πρέπει να μείνουν ανοιχτά και για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε σε εμβολιασμένους και εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για διαχωρισμό των καταστημάτων. «Θα είναι ολέθριο αν τα μαγαζιά ξανακλείσουν, δεν θα ανοίξει κανένας», τόνισε.

Λευτέρης Λαζάρου: Προσπαθώ να

«Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην εύρεση προσωπικού. Οι 28-35 αλλάξανε κατεύθυνση, έφυγαν από τον χώρο γιατί όταν έχεις μείνει ένα χρόνο άνεργος με 534 ευρώ με ενιαία δομή, γιατί 534 ευρώ πήρε ο νεαρός που έχει δουλέψει ένα χρόνο, αλλά και ο άνθρωπος 58 χρονών με δύο παιδιά στο λύκειο. Αυτό ήταν μια ισοπέδωση», ανέφερε σχολιάζοντας την κατάσταση στην εστίαση. «Όλη η Ευρώπη ψάχνει να βρει προσωπικό». Πρόσθεσε.

«Σε μαγαζιά που έχουν εργαζόμενους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τι κάνουμε; Θα πρέπει να έρχονται με σελφ τεστ το οποίο όμως βγαίνει στο περιθώριο, άρα θα πρέπει να έρχεται με ράπιντ τεστ, να πηγαίνει κάπου να το κάνει. Στις πλατείες θα έπρεπε ιατρικά συνεργεία να κάνουν κάθε μέρα με ράπιντ τεστ στους εργαζόμενους».

«Όταν λέμε εστίαση πρέπει να την ξεχωρίσουμε από τα μπαρ. Η εστίαση λειτουργεί με καθήμενους, με αποστάσεις», υπογράμμισε.

«Η κοπέλα στην υποδοχή θα πρέπει να ελέγχει εμβολιασμένους και μη. Θα το ρωτάμε και στην κράτηση.», ανέφερε για το δικό του κατάστημα.

«Αλλά πως θα μπορέσει να λειτουργήσει ένας συνάδελφος στην πλατεία Μοναστηρακίου; Θα προλάβουμε να φτάσουμε στο χειμώνα ή θα φτάσουμε στο ολέθριο αποτέλεσμα “κλείνουμε τα πάντα”;». Διερωτήθηκε και στάθηκε στα ερωτήματα που απομένουν να απαντηθούν από την πολιτεία για την πρακτική εφαρμογή του μέτρου.

«Ο τρόπος που οι γιατροί πλησιάζουν τον κόσμο να τον πείσουν είναι ανορθόδοξος», τόνισε.

«Το 2019 το Βαρούλκο είχε 90 εργαζόμενους, τώρα έχουμε 50, πιστεύετε δεν πιστεύουν άνθρωποι που φοβούνται; Προσπαθώ να τους πείσω. Εγώ δεν μπορώ να διώξω εργαζόμενο που τον έχω 17 χρόνια μαζί μου», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης »