Σε «Λερναία ύδρα» εξελίσσεται, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση Λιγνάδη καθώς τώρα η εισαγγελία δίνει εντολή να διερευνηθούν και 3 ΜΚΟ που σχετίζονται με ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για τυχόν «συνεργασία» με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα καταγγελιών αλλά και δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών ΜΚΟ και δομών ανήλικων προσφύγων που φέρονται να μετείχαν σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στο Εθνικό Θέατρο.

Λερναία ύδρα η υπόθεση Λιγνάδη! Τρεις ΜΚΟ που σχετίζονται με ανήλικα προσφυγόπουλα ερευνούν τώρα οι εισαγγελικές αρχές…

Η παρέλαση ανηλίκων και οι φωνές…

Η Εισαγγελία παρενέβη καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων πολλά προσφυγόπουλα φέρονται ότι αρνήθηκαν να πάνε ξανά εκεί, ενώ επί σειρά ετών έβλεπαν μικρά παιδιά να παρελαύνουν από το ρετιρέ του ακόμη και ξημερώματα και άκουγαν φωνές που επέδιδαν σε… πρόβες!

 Σήμερα, πάντως, το πρωί η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Ήρθα σήμερα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Λυμπεράκη για εμπλοκή ΜΚΟ: «Τα fake news δεν θα μας τρομάξουν»

Η γενική διευθύντρια της ΜΚΟ SolidarityNow, Αντιγόνη Λυμπεράκη με ανάρτησή της στο Facebook, τοποθετείται επί του θέματος κάνοντας λόγο για ψευδώνυμους λογαριασμούς στα social media οι οποίοι «διασπείρουν φήμες ότι η οργάνωση μας και εγώ προσωπικά είχαμε σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη».

Σημειώνει δε πως «τα fake news τους δεν θα μας τρομάξουν. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, μαζί με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, να καλυτερέψουμε τις ζωές των παιδιών».

Η ανάρτηση της Αντιγόνης Λυμπεράκη:

Το Σάββατο η οργάνωσή μας, το SolidarityNow έβγαλε μια ξεκάθαρη ανακοίνωση όπου δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με θεατρικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρης Λιγνάδης. Και, κυρίως, ότι τηρεί με σχολαστικότητα τα διεθνή πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το makelio

Διαβάστε επίσης »