Τα τελευταία πέντε χρόνια η οικογένεια του καπετάν Γιάννη Λεμού, του εφοπλιστή από τις Οινούσσες, θαλασσοδέρνεται σε μια παρατεταμένη φουρτούνα.

Στα 91 του χρόνια βλέπει τα τέσσερα παιδιά του, χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα, να αλληλοκατηγορούνται και να καταφεύγουν στα δικαστήρια  με φόντο, όπως λένε μέσα από τα δικόγραφα, τη διαχείριση της περιουσίας του πατριάρχη της οικογένειας.

Λεμός εναντίον Λεμού –

Μια περιουσία που για τα δεδομένα του μέσου Ελληνα φαντάζει μυθική, με πλοία, βίλες σε Μονακό, Λονδίνο και Αθήνα, μετρητά, μετοχές και πολλές εταιρείες.

Το τελευταίο επεισόδιο στον «εμφύλιο των Λεμών» ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται περίπου προ δεκαπενθημέρου,  με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Νέστωρος, ο οποίος κλήθηκε να αποφανθεί για το αν ο καπετάν Γιάννης «πάσχει ή όχι από ψυχική νόσο ή διαταραχή εν γένει και αν ναι, ποια είναι αυτή και πώς εκδηλώνεται και σε καταφατική περίπτωση, η συγκεκριμένη νόσος ή διαταραχή επηρεάζει ή όχι την ικανότητά του να φροντίζει μόνος τον εαυτό του ή τις υποθέσεις του και αν ναι, η ικανότητά του είναι πλήρης ή μερική…».

Το πόρισμα λέει πως «ο κ. Ιωάννης Λεμός δεν εμφανίζει συμπτώματα, στοιχεία, ενδείξεις, αλλά ούτε πάσχει από κάποια ψυχική ή νοητική νόσο ή διαταραχή εν γένει».

Με απλά λόγια, τα δύο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Διαμαντής και Γιώργης, υποστηρίζουν ότι ο πατέρας τους, που έχουν να δουν πολλά χρόνια, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία του και ουσιαστικά κουμάντο κάνουν τα ετεροθαλή αδέλφια τους, Κυριακούλα και Μάρκος που, όπως λένε, τον έχουν απομονώσει. Γι’ ʼ αυτό τον λόγο κατέθεσαν το περασμένο καλοκαίρι αίτηση, σύμφωνα με την οποία ζητούν «να τεθεί ο πατέρας τους υπό μερική στερητική δικαστική συμπαράσταση εξαιτίας της νευρολογικής – πνευματικής ασθένειάς του και της προχωρημένης ηλικίας του». Και για να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε να γίνει ειδική εξέταση και αξιολόγηση από ψυχίατρο της κατάστασης του πατριάρχη της οικογένειας. Πλέον, οι εξελίξεις σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα” αναμένονται καταιγιστικές, αφού η απόφαση του δικαστηρίου στην αίτηση των δύο μεγαλύτερων αδελφών ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην ενδοοικογενειακή σύγκρουση.

Αναδημοσίευση άρθορυ από το nassosblog

Διαβάστε επίσης »