Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων είναι από σήμερα πραγματικότητα.

Μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές, με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 άστεγους, ήρθε για να μείνει. Δεν είναι απάντηση μόνο στην κρίση, είναι λύση για το σήμερα και το αύριο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γνωστοποίησε την είδηση.

Σήμερα θέλω να μου επιτρέψετε να σας πω ότι έχω μια υπερηφάνεια και ένα καμάρι γιατί ανοίγει τις πόρτες της μία νέα δομή που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη η πόλη. Ένα νέο κέντρο για τους αστέγους. Είναι ένα πολυδύναμο κέντρο εδώ μάλιστα μπορείτε να δείτε ένα δωμάτιο. Το οποίο πολυδύναμο κέντρο κάνει τρία πράγματα μαζί. Είναι κέντρο ημέρας, δηλαδή κάποιος μπορεί να έρχεται να κάνει ένας ντουζ, να πλύνει τα ρούχα του, να παίρνει ένα πιάτο φαΐ.

 

Είναι υπνωτήριο, δηλαδή μπαίνεις το βράδυ και φεύγεις το πρωί και είναι και ξενώνας για αυτούς που θέλουν να μείνουν περισσότερο χρονικό διάστημα. Είναι σπασμένο όλο σε διαμερισματάκια, κάθε διαμέρισμα έχει για παράδειγμα την κουζίνα του, έχει το μπάνιο του, έχει τα υπνοδωμάτια του.

Συνολική χωρητικότητα 400 ατόμων. ‘Όλο αυτό έχει γίνει σε πραγματικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της κρίσης αλλά και παρά την κρίση κι είναι κι αυτό που θα αφήσει το καλό έστω που θα αφήσει ο κορονοιός στην πόλη. Βεβαίως όλο αυτό δεν το κάνουμε μόνοι μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν. Σε όλους που μας επέτρεψαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να το κάνουμε πράξη. Σημαίνει ότι τελειώσαμε με την αστεγία στην Αθήνα; Προφανώς και όχι. Κάναμε όμως ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα. Ένα βήμα ανθρωπιάς. Ένα βήμα αξιοπρέπειας.

Διαβάστε επίσης »