Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα και ειδικά στα βόρεια της χώρας, όπου τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Την Πέμπτη καταγράφηκαν 204 νέα κρούσματα, ενώ για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 12 νέα που είναι υπό διερεύνηση. Και όλα αυτά σην σκιά της μεγάλης εξόδου, με τον κόσμο να επιστρέφει στα χωριά του. Κάτι που συνιστά τεράστιο κίνδυνο για υπερμετάδοση του ιού σε όλη την επικράτεια. 

 

 

 

Σε μόλις λίγες ώρες καταγράφτηκαν πέντε θάνατοι, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλικιωμένες του οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, Θεσσαλονίκης. Αν τα κρούσματα τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν μειωθούν, τότε θα αρχίσει και η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς οι εισαγωγές θα αυξηθούν. Ιδιαιτέρως κρίσιμες είναι άλλωστε οι επόμενες 10 ημέρες, ενώ προβληματίζει η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου.

 

 

 

  • Η πίεση αποτυπώνεται και στον αριθμό των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία αναφοράς που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκαν κατά 51, φτάνοντας πλέον στους 221. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μόνο τον Αύγουστο έχουν καταγραφεί 1.750 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με ανυπολόγιστες μάλιστα συνέπειες, όταν ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανόντων επιστρέψει στα επίπεδα που είχαμε στην γενική καραντίνα προειδοποίησε εκ νέου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Νικόλαος Σύψας προαναγγέλοντας νέα μέτρα, αλλά όχι καθολικό lockdown. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS για τις μετακινήσεις σε τοπικό επίπεδο, κάτι που όπως είπε: ενδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά.

 

Πληροφορίες από nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »