Με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού και το σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων, στο τραπέζι είναι και το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ανέφερε ότι αίτημα της εκκλησίας είναι να ανοίξουν οι ναοί.

Παρήλθε μια μεγάλη περίοδος όπου οι ναοί ήταν κλειστοί. Σεβαστήκαμε ό,τι η κυβέρνηση υπέδειξε, τηρήσαμε ό,τι η κυβέρνηση ζήτησε. Αφού ανοίγουν τα μαγαζιά, δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα ότι οι εκκλησίες θα πρέπει να είναι ανοιχτές, θα πρέπει να τελούν τις ακολουθίες, με εφαρμογή όλων των περιοριστικών μέτρων που η κυβέρνηση θα δηλώσει.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι θέση της εκκλησίας είναι ότι οι λειτουργίες, που μέχρι τώρα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, να είναι ανοιχτές για τους πιστούς, τηρώντας ωστόσο όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα αποφασιστούν.

Οι λειτουργίες που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, θα γίνονται με ανοιχτές τις πόρτες και θα συμμετέχουν τόσα άτομα όσα θα ορίσει η επιστημονική επιτροπή ότι μπορούν να συμμετέχουν.

Όσον αφορά τη θεία κοινωνία, ο μητροπολίτης είπε: Υπάρχει θεία λειτουργία χωρίς θεία κοινωνία; Τι δουλειά έχει η συνάθροιση πολλών προσώπων με την ύπαρξη της θείας κοινωνίας;.


Πληροφορίες από το mega

(πληροφορίες από το nassosblog)

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »