Και ξαφνικά μια γειτονιά στο Μαρούσι αναστατώθηκε. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν απο το πρωϊ περιπολικά και ζωσμένους αστυνομικούς να σκάνε στο δρόμο χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Κάποιοι έσπευσαν να ρωτήσουν με τους ένστολους να τους απομακρύνουν. Τι συνέβη;

 

 

Σε καραντίνα τέθηκε ο οίκος ευγηρίας στο Μαρούσι, στον οποίο εντοπίστηκαν την Τετάρτη 19 κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θετικοί διαγνώστηκαν 18 φιλοξενούμενοι και ένα μέλος του προσωπικού.

 

 

 

 

 

 

Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά το κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Πληροφορίες από nassosblog

Διαβάστε επίσης »