Όλοι οι λοιμωξιολόγοι συμφωνούν πώς το πιο βασικό βήμα για να περιοριστεί ο κορονοϊός είναι η γρήγορη και έμπιστη εξέταση για τη διάγνωση της νόσου COVID-19, ώστε να απομονωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι μολυσματικοί ασθενείς από τον υγιή πληθυσμό.

Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτούνται αξιόπιστα τεστ, που να δίνουν έμπιστο αποτέλεσμα σε λίγη ώρα. Επίσης, πρέπει ιδεατά να είναι φτηνά στην παραγωγή και να μην απαιτείται ο καθένας να τα κάνει σε δομές υγείας (ώστε να μην γίνονται τα νοσοκομεία κοιτίδες διασποράς του ιού), αλλά στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, χιλιάδες ατομικά τεστ των 15 λεπτών για το σπίτι για τον κορονοϊό θα παραδοθούν από την Amazon σε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα με συμπτώματα της νόσου COVID-19. Επίσης, είναι πιθανό τα τεστ αυτά να πωλούνται στην αγορά μέσα σε λίγες μέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England – PHE). Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που θα μπορούσε να αποκαταστήσει την κανονικότητα της ζωής στη χώρα και, κυρίως, να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στις υγειονομικές αρχές για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Η δρ. Sharon Peacock, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοίμωξης της PHE, δήλωσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας ότι η διεξαγωγή τεστ κορονοϊού σε μαζική κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι δυνατή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Matt Hancock, χωρίς να υπάρξει η πληροφορία ότι θα είναι διαθέσιμα στο κοινό τόσο γρήγορα, ενώ έγινε γνωστό ότι έχει γίνει παραγγελία για εκατομμύρια περισσότερα τεστ κορονοϊού.

Το τεστ, το οποίο μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης, προϋποθέτει το ελαφρύ τρύπημα ενός δακτύλου για την παραγωγή μιας σταγόνας αίματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από τη συσκευή. Το ατομικό τεστ κορονοϊού αρχικά θα επικυρωθεί στην Οξφόρδη ως προς το άρτιο της λειτουργίας του και το έγκυρο του αποτελέσματος που δίνει. Αυτό θα συμβεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο υπουργός Peacock και θα είναι έπειτα διαθέσιμο προς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και το ευρύ κοινό.

Η Amazon έχει ήδη συμφωνήσει να πραγματοποιήσει τη διανομή των τεστ στα σπίτια των πολιτών, ενώ θα είναι διαθέσιμα και από τα φαρμακεία.

Οι εργαζόμενοι του αγγλικού Εθνικού συστήματος Υγείας (National Health System – NHS) ή οποιοσδήποτε άλλος θα είναι σε θέση να γνωρίζει άμεσα και το εάν έχει ήδη περάσει τον κορονοϊό και έχει πια ανοσία. Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορούσε να ξαναρχίσει την κανονική του ζωή, χωρίς να χρειάζεται πλέον να εργάζεται από το σπίτι, ή να παραμένει σε κοινωνική απόσταση. Πιστεύεται ευρέως ότι αν κάποιος αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 αποκτά ανοσία, ή ότι εάν κολλήσουν για δεύτερη φορά, δεν είναι μεταδοτικός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αγγλικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »