Η εικόνα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στο ερώτημα τι θα γίνει αν ένας μεγάλος αριθμός πιστών εμφανιστεί και συνωστιστεί έξω από ναούς κατά τον Επιτάφιο Θρήνο και την Ανάσταση του Κυρίου ήταν απολύτως ενδεικτική. Με δυσκολία συγκράτησε την οργή του, με δυσκολία απάντησε, όσο πιο ευγενικά μπορούσε: Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της εκκλησίας, τόνισε για να συνεχίσει πως η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό.

 

Η αλήθεια είναι όμως πως ο φόβος των επιτελών της ασφάλειας της χώρας είναι πως αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί.

  • Αρα η λύση θα είναι η εγρήγορση των δυνάμεων ασφαλείας και η προσπάθεια αποτροπής κάθε συνάθροισης που θα μπορούσε να χύσει την καρδάρα με το γάλα που με τόσο κόπο μάζευε ο ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα.
  • Ανοιχτό δηλαδή είναι να γίνει η Ανάσταση με τους αστυνομικούς παραταγμένους έξω από εκκλησίες που εκτιμάται ότι υπάρχει κίνδυνος συνάθροισης.
  • Η βούληση προφανώς είναι να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ουδείς θέλει να γίνει η Αναστάσιμη ακολουθία με αστυνομία να φρουρεί τους Ναούς.

Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς κάθε λύση είναι στο τραπέζι.

 

Η αλήθεια είναι πως η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περιέπλεξε (αρχικά και πριν τις διευκρινήσεις) τα πράγματα και ο κ. Χαρδαλιάς, υποστήριξε: Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας. Ερωτηθείς αν θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας αν έξω από εκκλησίες συγκεντρωθούν 50 με 100 άτομα τις ημέρες του Πάσχα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί αυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο dikastiko

(πληροφορίες από το nassosblog)

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »