Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης έχουν βρεθεί εννέα αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα. Πρώτο εμφανίστηκε το κρούσμα στο Τμήμα Τροχαίας Θέρμης και ακολούθησαν επτά ακόμα, ενώ βρέθηκε θετικός και ένας αστυνομικός από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαπιστώθηκε πως νοσεί από Covid-19 ενώ βρισκόταν σε άδεια.

 

Κορονοϊός ΤΩΡΑ – 9

 

 

 

 

  • Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Τσαϊρίδης, τα προβλήματα των αστυνομικών δεν περιορίζονται στα κρούσματα, καθώς σημαντικό ζήτημα έχει προκύψει και με τα τεστ για να φανεί ποιοι είναι θετικοί ή όχι στον κορονοϊό. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, μια διμοιρία των ΜΑΤ είναι σε καραντίνα τις τελευταίες 7 ημέρες χωρίς να έχει υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ μια ακόμα έκανε το τεστ το Σάββατο και θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα την Τετάρτη.

 

 

 

 

 

Δεν γνωρίζουμε τι θα συναντήσουμε καθημερινά στο δρόμο υπογραμμίζει, ο κ. Τσαϊρίδης, προσθέτοντας πως οι αστυνομικοί παράλληλα, δεν γνωρίζουν αν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορονοϊό στις υπηρεσίες τους.

 

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η συντριπτική πλειονότητα των γραφείων που εξυπηρετούν το κοινό δεν διαθέτουν προστατευτικά διαχωριστικά plexiglass και οι αστυνομικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας πως για ακόμα μια φορά αποδεικνύονται τα αργά αντανακλαστικά των αρμοδίων να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία, ακόμα κι όταν αφορά ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η εξάπλωση της πανδημίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες απο in

Πληροφορίες από nassosblog

Διαβάστε επίσης »