Στο βιβλίο του «Βιολογικός Πόλεμος» ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι ο Covid 19 διέρρευσε από το μεγαλύτερο εργαστήριο Επιπέδου Βιοασφαλείας 4 της Κίνας στην Ουχάν, και ότι πρόκειται για έναν ιό-βιολογικό όπλο που δοκιμάστηκε πρώτη φορά στον Καναδά και κλάπηκε από τους Κινέζους. Ο καθηγητής είχε ήδη μιλήσει για αυτές του τις πεποιθήσεις από τις αρχές του 2020 και τώρα τον δικαιώνει η Έκθεση Πληροφοριών των αμερικανικών υπηρεσιών, που ανέδειξε η Wall Street Journal. 

Του Γιάννη Κορωναίου

«Το εργαστήριο στην Ουχάν είναι ένα ειδικό ερευνητικό εργαστήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Ο ΠΟΥ βρισκόταν στο εργαστήριο και γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε. Έχει, επίσης, αναφερθεί ότι Κινέζοι επιστήμονες έκλεψαν κορονοϊκό υλικό από ένα καναδέζικο εργαστήριο στο Γουίνιπεγκ, το οποίο είναι επίσημο κέντρο του Καναδά για την έρευνα, την ανάπτυξη και τις δοκιμές βιολογικών όπλων. Καθώς συνέταξα το προσχέδιο του εφαρμοστικού νόμου των ΗΠΑ για τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ και επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Μπους τον πρεσβύτερο, έχω την αίσθηση ότι ο κορονοϊός που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ένα επιθετικό βιολογικό όπλο που διέρρευσε από το εργαστήριο Επιπέδου Βιοασφαλείας 4 στη Γουχάν. Δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε εσκεμμένα. Υπάρχουν, όμως, αναφορές ότι στο παρελθόν υπήρξαν προβλήματα και διαρροές σε αυτό το εργαστήριο. Φοβάμαι ότι αυτό συνέβη», είχε δηλώσει ο καθηγητής, βάζοντας ευθέως στο στόχαστρό του τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη στρατηγική του αναφορικά με την πανδημία.

Κορονοϊός – Πως επαληθεύτηκαν τα προφητικά λόγια του καθηγητή Φράνσις Μπόιλ

Ερωτώμενος για την έρευνα και τις επενδύσεις σε επίπεδο βιολογικού πολέμου, είχε πει: «Όλα τα εργαστήρια Επιπέδου Βιοασφαλείας 4 που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα και το Ισραήλ έχουν ως σκοπό τους την έρευνα, την ανάπτυξη και τις δοκιμές βιολογικών παραγόντων που μπορούν να μετατραπούν σε όπλα. Δεν υπάρχει κανένας θεμιτός επιστημονικός λόγος για την ύπαρξη εργαστηρίων Επιπέδου Βιοασφαλείας 4». Είχε επίσης αφήσει να εννοηθούν πολλά, λέγοντας πως υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας αλλά και των ευρωπαίων, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία, στους «βιολογικούς εξοπλισμούς».

Τέλος, είναι χαρακτηριστική η κατάληξη των τότε δηλώσεών του, σχετικά με το αν ο ιός προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα αλλά και για το αν η Κίνα γνώριζε: «Δεν πρέπει να πιστεύετε τίποτα από όσα λένε η κινεζική κυβέρνηση, ο ΠΟΥ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. Είναι όλα ψέματα, επειδή ξέρουν τι συμβαίνει και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Κατά τη γνώμη μου, και αν δεν υπάρξουν επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία που θα δείχνουν το αντίθετο, θεωρώ ότι είναι ένας βιολογικός παράγοντας που μετατράπηκε σε όπλο μέσω της γενετικής μηχανικής του DNA, διέρρευσε από το εργαστήριο στη Γουχάν και έχει ενισχυμένες λειτουργικές ιδιότητες που τον κάνουν πιο θανατηφόρο».

Διαβάστε επίσης »