Κορονοϊός. Οικονομική ενίσχυση αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων

Ενίσχυση μέχρι 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση που επλήγησαν από τον κορωνοϊό

Κορονοϊός. Οικονομική ενίσχυση αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων

Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων με δελτίο τύπου (23.6.2020) αναφέρεται στην απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας και του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνουν και να υπερψηφίσουν το Εξαιρετικό Προσωρινό Μέτρο Στήριξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, γίνεται το πρώτο σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση αδιάθετων κονδυλίων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε αγρότες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό μέχρι του ποσού των 7.000 ευρώ για κάθε αγρότη και 50.000 ευρώ για κάθε μικρομεσαία αγροτική επιχείρηση.

Το σχέδιο του κανονισμού προβλέπει μάλιστα τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου μέτρου σε ποσοστό 2% του ΠΑΑ, γεγονός που δικαιώνει τη θέση και τις επιδιώξεις της πατρίδας μας για τη διάθεση επιπλέον πόρων υπέρ των αγροτών, τις οποίες είχε εκφράσει ο υπουργός ΥΠΑΑΤ στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 13 Μαΐου 2020.

Σημειώνεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε παράλληλα την επέκταση του χρόνου καταβολής της συγκεκριμένης ενίσχυσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων να ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2020

Το σχέδιο κανονισμού αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο προς έγκριση και εν συνεχεία ο νέος νόμος της ΕΕ θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδας της και θα τεθεί σε άμεση ισχύ.

Σχετικό νέο:

ΚΟΛΑΣΗ!!!! Στην Υγειά μας ρε παιδιά: Το καυτό τσιφτετέλι της Ράνιας Κωστάκη

Η ραδιοφωνική παραγωγός Ράνια Κωστάκη, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στην Υγειά μας ρε παιδιά» και για άλλη μια φορά τράβηξε τα βλέμματα.

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου τραγούδησαν το «Μία είναι η ουσία» και αυτό έκανε την ξανθιά καλλονή να σηκωθεί και να αναστατώσει τους πάντες με το λίκνισμά της. Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν το εντυπωσιακό πράσινο φόρεμα που φορούσε.

Απολαύστε την στο βίντεο…

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »