Για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο, μηδενικός ήταν ο αριθμός θανάτων από COVID-19 στο Λονδίνο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Public Health England (PHE) για τις 28 Μαρτίου, έδειξαν ότι δεν καταγράφηκαν στο Λονδίνο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι να είχαν διαγνωστεί πρόσφατα θετικοί στον κορoνοϊό.

Στο αποκορύφωμα της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφονταν στο Λονδίνο περίπου 230 θάνατοι ημερησίως από επιπλοκές του ιού.

Κορονοϊός – Κανένας θάνατος

«Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα» σχολίασε ένας γιατρός στο βρετανικό μέσο.

London records zero Covid deaths for first time in six months https://t.co/vnHa4u1iR0

— BBC News (UK) (@BBCNews) March 29, 2021

Στο Λονδίνο έχει καταγραφεί το 12% των θανάτων από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στην COVID-19 στο Λονδίνο, 15.000 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη διάγνωση.

Συνολικά, καταγράφηκαν 18.000 θάνατοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου με την COVID-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 126.000 θάνατοι. Την Κυριακή, κατεγράφησαν 19 θάνατοι και 3.862 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προχωρούν οι εμβολιασμοί, χαλαρώνουν τα μέτρα

Πλέον, καθώς οι εμβολιασμοί προχωρούν, δύο νοικοκυριά ή ομάδες έως έξι ατόμων έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν εκ νέου σε εξωτερικούς χώρους, ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης των περιορισμών στην Αγγλία.

Οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις, πισίνες και γήπεδα γκολφ ανοίγουν ξανά για το κοινό.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους χορηγήθηκε και η δεύτερη δόση. Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 11 Μαρτίου, το 90,2% των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω στην Αγγλία έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης »