Το checklist για τους γονείς και τους κηδεμόνες είναι για μια λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε για τα σχολεία, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ώστε να προστατεύσετε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο.. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των σχολείων, με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν την προσεχή Δευτέρα στις αίθουσες και οι παρακάτω οδηγίες μοιάζουν πιο σημαντικές απο ποτέ άλλοτε. Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς;

 

  • 1) Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που είναι αναρτημένες στο σχολείο και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής. Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας. Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων. Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
  • 2) Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.
  • 3) Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

-Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058

  • -Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215 215 6060

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διαβάστε επίσης »