Εξηγήσεις αναφορικά με τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού στην Κρήτη από κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, προσπαθεί να βρει η ιατρική κοινότητα.

Ο θάνατος του 42χρονου, ενός από τα νεαρότερα θύματα στη χώρα μας, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ήταν υγιής και αθλούνταν συστηματικά.

Φως σε αυτά τα ερωτήματα ήρθε να ρίξει ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής αιματολογίας στο νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι, μιλώντας στο MEGA και περιγράφοντας μια όχι τόσο γνωστή διάσταση του φονικού ιού.

Ο κ. Γεροτζιάφας, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, υπογράμμισε ότι η πνευμονική εμβολή είναι ένας από τους τρόπους που εκδηλώνεται ο κορονοϊός.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι πως οι ασθενείς με Covid παρουσιάζουν μια πολύ έντονη ενεργοποίηση της πήξης του αίματος και δημιουργούνται θρομβώσεις που προκαλούν αναπνευστική ανεπάρκεια.

Ενεργοποιεί τα κύτταρα των αγγείων και έτσι ξεκινάει μια διαδικασία θρόμβωσης. Στη Γαλλία υπάρχει ήδη, συστηματική προφύλαξη με αντιθρομβωτικά φάρμακα σε ασθενείς με Covid – 19 τόνισε.

Η πνευμονική εμβολή, είναι μια μορφή με την οποία εκδηλώνεται η νόσος κατέληξε.

 

 

Πηγή:megatv.com

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Η επικαιρότητα στο Twitter:

Διαβάστε επίσης »