Προς το τέλος του μήνα που διανύουμε, όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο θα έχει οριστικοποιήσει τις κλίμακες για το κοινωνικό μέρισμα του νέου έτους 2019, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στο spoilers.gr από το οικονομικό επιτελείο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για συζήτηση με τους θεσμούς, σχετικά με τις κλίμακες και τους δικαιούχους, ενώ επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με τις αρμοδιότητές τους, το κοινωνικό μέρισμα. Θεωρεί πως η διαδικασία είναι κάτι το οποίο θα επιληφθεί ελληνική αρχή και μόνο, καθώς αφορά καθαρά τις εγχώριες ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.

Το κοινωνικό μέρισμα, θα είναι για ακόμη μία νέα χρονιά εκτός οποίων κρατήσεων, θα θεωρείται αφορολόγητο και ακατάσχετο, ενώ δεν θα μπορεί να δεσμεύεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς ούτε σε άλλες οφειλές προς δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως όλα δείχνουν, οι κλίμακες που θα τηρηθούν φέτος, θα είναι ίδιοι οι ίδιες με τις περσινές.

Θυμίζουμε, πως η διαμόρφωση του περσινού εισοδήματος για άγαμους ενήλικες υπολογιζόταν ως εξής:

  • Για εισοδήματα από 0 έως 5.000 ευρώ, θα υπολογίζεται ενίσχυση 450 ευρώ.
  • Για εισοδήματα 5.000 ευρώ έως 7.000 ευρώ, η οικονομική λύση που θα λαμβάνετε θα είναι 350 ευρώ
  • Για εισοδήματα από 7.000 ευρώ έως 9.000 ευρώ, η οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί θα είναι 250 ευρώ

Τα παραπάνω κριτήρια, αφορούν ενήλικες στην περίπτωση που δεν είναι παντρεμένοι και δεν έχουν κάποιο τέκνο.

Απαραίτητη προϋπόθεση των παραπάνω, είναι να μην υπάρχει ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό οινολογική σύνολο συνολικής φορολογικής αξίας πάνω από 120.000 ευρώ στα περιουσιακά κριτήρια.

Διαβάστε επίσης »