Το MRAP Τyphoon GSS-300 δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο όχημα, αλλά ένα κινητό… καταφύγιο.

Το όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ε.Κ.Α.Μ., της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, το MRAP (Mine Resistant Ambush Protected) Typhoon ακούγετε σαν Τυφώνας και μπορεί να παρασύρει ότι το εμποδίσει.

Κινητό… καταφύγιο – Αυτό είναι το τέρας των ΕΚΑΜ

Ένας σιδερένιος γίγαντας με 6.650 mm μήκος, 2.434 mm πλάτος, 2.750 mm ύψος και βάρος 12,5 τόνους με θωράκιση, σε αμάξωμα, κρύσταλλα και ελαστικά κατασκευασμένα για να προστατεύουν τους επιβάτες του σε καταιγισμό πυρών.

Κάτω από το καπό(;) υπάρχει ένας 6.7 diesel κινητήρας 300 ίππων και 970 Nm ροπής, ενώ η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς.

H ικανότητα αναρρίχησης είναι στο 60% ανηφορική κλίση και 30% πλάγια κλίση. Μπορεί να περάσει από 1,5 μέτρο νερό και να κινείται με μέγιστη ωριαία ταχύτητα 125 χλμ., με αυτονομία 1.000 χλμ, (έχει δύο ρεζερβουάρ πετρελαίου 450 και 150 λίτρων).

(πληροφορίες απο το makeleio)

Σχετικό νέο:

Άλλαξε πορεία το Oruc Reis! Δείτε πού βρίσκεται τώρα

Απομακρύνεται πλέον από την περιοχή του Καστελόριζου το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, όπως φαίνεται και στον χάρτη του Marine Traffic, αφού είναι ανοιχτός ο πομπός του σκάφους και έτσι καταγράφονται η θέση και η κατεύθυνσή του.

Δείτε πού βρίσκεται τώρα το Oruc Reis:

 

 

 

Η πορεία του Oruc Reis το τελευταίο 24ωρο

Διαβάστε επίσης »