Συνέντευξη τύπου υπό τον Εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη  και τον Βουλευτή Γιώργο Καμίνη παραχώρησε το ΚΙΝΑΛ. Αφορμή αποτέλεσαν τα ειδεχθή εγκλήματα της δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου αλλά και το φονικό της νεαρής μητέρας στα Γλυκά Νερά. Με την ατμόσφαιρα να είναι ήδη τεταμένη και με την πολύκροτη υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, το ΚΙΝΑΛ θέλησε να αναδείξει την λανθασμένη αντιμετώπιση του εγκλήματος και της αξιοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων στη χώρα. Παράλληλα, υπέδειξε τρόπου αντιμετώπισης της αυξανόμενης εγκληματικότητας. 

Η αύξηση των ποινών δεν είναι πανάκεια, παράγει αντίθετα αποτελέσματα,δήλωσε χαρακτηριστικα ο Γιώργος Καμίνης. Επίσης αναφέρθηκε οτι μόνο το 1/3 των αστυνομικών της χώρας βρίσκεται στο δρόμο, ενώ ζήτησε απο τον Υπουργό να απαντήσει με σαφή στοιχεία πόσοι αστυνομικοί είναι καθημερινά στη δίωξη της παραβατικότητας.

Απο την άλλη το ΚΙΝΑΛ πρότεινε τον αναπροσδιορισμό και την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και την αποδέσμευση ομάδων Ζ και περιπολικών απο φύλαξη σταθερών σημείων.

ΚΙΝΑΛ: Προτείνει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας

Επιπλέον, προτάθηκαν στοχευμένες δράσεις αστυνόμευσης, όπως και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εξωτερικών φρουρών. Επιπροσθέτως, η κεντροαριστερά παράταξη δίνει βάση στις εξαφανίσεις ανηλίκων και σημείωσε οτι το φαινόμενο αυτο έχει πάρει ήδη αυξητική τάση με συνέπεια τις τελευτάιες ημέρες να υπάρχουν ήδη εξαφάνιση τριών ανήλικων κοριτσιών.

Τέλος, ζητήθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώθουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εξαφανίσεων όπως και το πόσοι αστυνομικοί υπάρχουν ανά διεύθυνση και άνα τμήμα.

Διαβάστε επίσης »