Δύσκολο προβλέπεται το φετινό Πάσχα για την Έλενα Χριστοπούλου, όχι εξαιτίας της… καραντίνας αλλά λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στη δικαστική διαμάχη της με τον πρώην σύζυγό της Πάνο Καλλίτση, που την οδηγούν στο κατώφλι του ανακριτή, αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βαθμό κακουργήματος!

 

Μάλιστα, εκτός από την κριτή του My Style Rocks μπαίνουν στον ανακριτικό κλοιό ακόμη τέσσερα συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, μεταξύ των οποίων το μοντέλο Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, οι οποίες κατά το κατηγορητήριο φέρονται ότι έδωσαν ψευδείς καταθέσεις στο δικαστήριο! Και αυτό, προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς της Έλενας Χριστοπούλου που υποστήριζε στην αγωγή της ότι ο πρώην σύζυγός της υπεξαίρεσε χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα!

Συγκεκριμένα, με διάταξη που εξέδωσε πριν από λίγες εβδομάδες ο αντιεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ζημιανίτης παραγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης, τόσο σε βάρος της 44χρονης κριτή για απόπειρα απάτης στο δικαστήριο με ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση όσο και σε βάρος της μητέρας της, της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, της Μαρίας Ηλιάκη και ακόμη μίας φίλης της, για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης!

 

Η  αυλαία του αδυσώπητου δικαστικού πολέμου ανάμεσα στο άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι ξεκίνησε λίγους μήνες μετά τον χωρισμό τους και κορυφώθηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν η Έλενα Χριστοπούλου προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, διεκδικώντας το ποσό των 205.500 ευρώ από τον πρώην σύζυγό της!

 

Στην αγωγή της υποστήριζε πως την περίοδο των capital controls η ίδια είχε δώσει στον Πάνο Καλλίτση το ποσό των 50.000 ευρώ για να τα φυλάξει, χωρίς εκείνος να της τα επιστρέψει μετά τον χωρισμό τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της.

 

Υποστήριζε, ακόμη, πως με τον ίδιο τρόπο ο Πάνος Καλλίτσης είχε υπεξαιρέσει κοσμήματα και χρυσές λίρες αξίας 35.000 ευρώ, ρούχα και αξεσουάρ αξίας 20.000 ευρώ από την προσωπική της συλλογή, καθώς και τον υπολογιστή στον οποίον είχε συγκεντρωμένα τα αρχεία των πελατών της και την αξία του οποίου αποτιμούσε σε… 100.000 ευρώ!

 

Ένορκες βεβαιώσεις

Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και οι ένορκες βεβαιώσεις από τα κοντινά πρόσωπα της Έλενας Χριστοπούλου προς επικύρωση των ισχυρισμών της. Μάλιστα, στην κατάθεσή της, η πρώην πεθερά του Πάνου Καλλίτση τον χαρακτήριζε παθολογικά τσιγκούνη, απαξιωτικό και προσβλητικό προς την κόρη της, ενώ τόσο η Ηλιάνα Παπαγεωργίου όσο και η Μαρία Ηλιάκη επιβεβαίωναν πως ο πασίγνωστος κομμωτής αρνούνταν να επιστρέψει στην Έλενα Χριστοπούλου τα χρήματα αλλά και τον προσωπικό της υπολογιστή.

 

Η Μαρία Ηλιάκη είχε αναφερθεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρώην ζευγάρι το καλοκαίρι του 2017, υποστηρίζοντας πως ο Πάνος Καλλίτσης είχε αρνηθεί να επιστρέψει τα 50.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του, για να μην τα χρησιμοποιήσει στη δικαστική διαμάχη εναντίον του.

 

Μόλις ο hairstylist των διασήμων ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της αγωγής της 44χρονης, αλλά και για τις καταθέσεις των οικείων της, αποφάσισε να προσφύγει στην ποινική Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση κόλαφο σε βάρος τους. Συγκεκριμένα στην έγκλησή του, που κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2018, τις κατηγορεί για ψευδορκία κατά συρροή και απόπειρα απάτης στο δικαστήριο!

 

Δικαιώθηκε

Πριν από λίγους μήνες, με την υπ’ αριθμόν 2632/2019 διάταξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέρριψε την έγκληση ως αβάσιμη, ωστόσο ο Πάνος Καλλίτσης ήταν αποφασισμένος να μην καταθέσει τα όπλα, ώσπου να βρει το δίκιο του. Γι’ αυτό προσέφυγε κατά της εισαγγελικής διάταξης στην Εισαγγελία Εφετών. Η δευτεροβάθμια εισαγγελική κρίση τον δικαίωσε, ανοίγοντας τον δρόμο στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της πρώην συζύγου του και των τεσσάρων μαρτύρων, με την υπόθεση να οδηγείται πλέον στην ανάκριση. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας εφετών απέρριψε με την ίδια διάταξη την προσφυγή στο σκέλος που αφορά τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

 

 

 

 

 

 

(πληροφορίες από το nassosblog)

Διαβάστε επίσης »