Πατήστε ESC για κλείσιμο

Επικαιρότητα

Αρνητικά όλα τα δείγματα, έληξε η καραντίνα για την γιατρό

Newsteam 0 Comments

Αρνητικά όλα τα δείγματα, έληξε η καραντίνα για την γιατρό. Όλα τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα νοσοκομεία της Ηπείρου και αναλύθηκαν από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Η καραντίνα για την γιατρό που είχε διαγνωστεί θετική έληξε και είναι πολύ καλά στην υγεία της ενώ σταθερή είναι η κατάσταση των δύο ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ασθενής από την Κέρκυρα καθώς και ο γιατρός από την Πρέβεζα.

Η εικόνα όπως διαμορφώνεται μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Tα δύο περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, σε σταθερή κατάσταση.
Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών το θετικό κρούσμα ατόμου του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας καθώς και το θετικό περιστατικό που διακομίσθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Έληξε η καραντίνα στην οποία είχε τεθεί η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική. Η γιατρός είναι πολύ καλά στην υγεία της .
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Από τα δύο δείγματα που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή ημέρα το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται αποτελέσματα για άλλο ένα
Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα δύο θετικά κρούσματα της 28/3/2020, παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής επιτροπής του Νοσοκομείου, αφού από την κλινική τους εξέταση και την διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας .
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των ανωτέρω, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Από τα δέκα εννέα δείγματα, που ελήφθησαν τις δύο προηγούμενες ημέρες, τα εννέα είναι αρνητικά. Για τα υπόλοιπα δέκα αναμένονται αποτελέσματα.
Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση .

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δύο αποτελέσματα από πιθανά περιστατικά προηγούμενων ημερών επέστρεψαν αρνητικά στον SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο νέα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται δέκα πέντε (άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .

Διάβασε το »

ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνει υποχρεωτική η μείωση βουλευτικών και υπουργικών μισθών για τον κορωνοϊό

Newsteam 0 Comments

Και οι ευρωβουλευτές στην μείωση του μισθού. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

Να γίνει υποχρεωτική η μείωση βουλευτικών και υπουργικών μισθών για τον κορωνοϊό, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού δεν μπορεί να να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό και προτείνει να επεκταθεί στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε προς τη Σύνοδο των Προέδρων της Βουλής, είναι το μέτρο να αφορά όλους τους βουλευτές υποχρεωτικά, με πρωτοβουλία και απόφαση της Βουλής και μάλιστα για διάρκεια τριών μηνών. Υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά διότι και οι εργαζόμενοι που με απόφαση της κυβέρνησης χάνουν το ήμισυ του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά το χάνουν.
Επιπλέον προτείνουμε η συνεισφορά αυτή να επεκταθεί και στους ευρωβουλευτές και σε όσους διορίστηκαν σε κρατικές θέσεις (ΓΓ, ειδικούς ΓΓ, προέδρους οργανισμών, διοικήσεις ΔΕΚΟ κλπ), καθώς στα νομικά πρόσωπα που εντάσσονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Και να συνοδευτεί φυσικά από κατάργηση των κατάπτυστων αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων που διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, που εν μέσω της πανδημίας αποφάσισαν να διπλασιάσουν τις απολαβές τους.

Διάβασε το »

Μαντέψτε: Ποιος θα πληρώσει την κηδεία του Μανώλη Γλέζου;

Newsteam 0 Comments

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Εξάλλου, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει για τον εκλιπόντα: Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε σύμβολο της εθνικής αντίστασης των Ελλήνων στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατοχής 1941-44 και γι αυτό σύμβολο γενικότερα της πατρίδας μας! Μαχητής της ζωής με τη δική του ανεξάρτητη σκέψη μέχρι το τέλος!

Κέρδισε επάξια τον σεβασμό όλων!

Τιμής ένεκεν τάφος στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου από τον Δήμο Αθηναίων

Την παραχώρηση τιμής ένεκεν τάφου στο Α΄ Νεκροταφείο, στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον σπουδαίο πατριώτη και αγωνιστή με την τεράστια προσφορά στην πατρίδα και την δημοκρατία, αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Νωρίτερα, με μια συγκινητική …ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων αποχαιρετούσε τον Μανώλη Γλέζο, στην οποία έγραφε μεταξύ άλλων: … Μας δίδαξες ήθος και συνέπεια σε όσα πιστεύουμε, μας έμαθες να αμφισβητούμε αλλά να μη διχάζουμε. Και, κυρίως, αφήνεις εντολή να μην υποστείλουμε ποτέ την ελληνική σημαία…

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το makeleio.gr

Διάβασε το »

Προς αναζήτηση ιδιωτικού χώρου για τον περιορισμό νεοαφιχθέντων ο Δήμος Χίου

Newsteam 0 Comments

Θετική όπως όλα δείχνουν θα είναι η στάση Περιφέρειας και Δημάρχων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, στο αίτημα του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη προκειμένου να υποδειχθούν χώροι προσωρινού περιορισμού παράνομα εισερχόμενων μεταναστών, αφού εκτός του ότι δεν δικαιούνται υποβολής ασύλου μέχρι νεοτέρας, για λόγους υγείας και με δεδομένη την πανδημία του κορονοϊού δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον υφιστάμενο μεταναστευτικό πληθυσμό.

Αναφερόμενος στην πρωινή σύσκεψη της Δευτέρας ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, επεσήμανε ότι ο Δήμος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Υπουργείου Μετανάστευσης θα υποδείξει ιδιωτικό στεγασμένο χώρο ο οποίος θα βρίσκεται εκτός αστικού ιστού, σημειώνοντας σε κάθε περίπτωση ότι η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι η παραχώρηση ακινήτων όπως το κτίριο της Λάδης, ή τμήματος του Λιμένα της Χίου δημιούργησε σημαντικά προβλήματα.

Θα ψάξουμε να δούμε εάν υπάρχουν ιδιώτες οι οποίοι μπορούν να διαθέσουν ακίνητα που είναι πιο απομακρυσμένα και εκτός αστικού ιστού, προκειμένου να τεθούν υπό περιορισμό για λίγες ημέρες οι τυχόν νεοαφιχθέντες πριν αναχωρήσουν. Παράλληλα δεν σταματάμε να ζητάμε και την παράταση του μέτρου της μη αποδοχής αιτήσεων ασύλου αλλά και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ., που αποτελεί προτεραιότητά μας, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Ως προς τις προδιαγραφές του νέου χώρου ο Σταμάτης Κάρμαντζης σημείωσε ότι για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγεία, ο χώρος θα πρέπει να είναι στεγασμένος και με διαχωριστικά μεταξύ του και να έχει συνολική επιφάνεια μεταξύ 500 και 1000 τ.μ..

Πηγή: politischios.gr

 

Διάβασε το »

Ενημέρωση για τον κορονοϊό: Έστειλε SMS για σωματική άσκηση και πήγε για… σουβλάκια

Newsteam 0 Comments

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ένα από τα πρόστιμα που έπεσαν τις τελευταίες μέρες στη Χαλκίδα είναι… κωμικοτραγικό και φαίνεται πως ο κορονοϊός… δεν βάζει μυαλό σε κάποιους.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε θαμώνα ψητοπωλείου την ώρα που έφευγε, ο ίδιος τρώγοντας και κρατώντας σακούλα με τα σουβλάκια και τις πίτες, επέδειξε στους αστυνομικούς το sms που είχε στείλει, το οποίο ωστόσο ήταν για σωματική άσκηση.

Ο 53χρονος δικαιολογήθηκε ότι έκανε λάθος στον αριθμό που είχε πατήσει, ενώ δεν είχε μαζί του και την ταυτότητα, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Πηγή: eviazoom.gr

Διάβασε το »

Έτσι θα εξουδετερώσεις τον κορωνοϊό από τα ψώνια του σουπερμάρκετ!

Newsteam 0 Comments

Όχι ότι δεν το υποψιαζόμασταν, αλλά όντως, για να είμαστε 100% σίγουροι ότι κατά την επίσκεψή μας στο σουπερμάρκετ δε θα αγοράσουμε και… κορωνοϊό πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας με προσοχή.

Πώς γίνεται αυτό; Ο Jeffrey VanWingen, γιατρός στο Family Medicine Specialists δημοσίευσε ένα βίντεο 13 λεπτών δείχνοντας ακριβώς όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να μη φέρουν τον Covid-19 στο σπίτι μας οι συσκευασίες των τροφίμων που αγοράζουμε.

Το βίντεο του Αμερικανού γιατρού από το Μίσιγκαν στο μεταξύ, έχει συγκεντρώσει ήδη 20 εκατ. προβολές στο YouTube μέσα σε πέντε ημέρες.

Δείτε το:

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το makeleio.gr

Διάβασε το »

Κορονοϊός ΤΩΡΑ-Η Στεφανίδη προπονείται… καθαρίζοντας το πάτωμα!!!

Newsteam 0 Comments

Όταν είσαι χρυσή Ολυμπιονίκης… είναι δυνατόν να μην βρίσκεις τρόπο;

Εδώ τόσα μετάλλια έχεις φέρει…μόνη. Χωρίς παροχές… και χορηγούς… μέχρι πρότινος.

Έτσι λοιπόν η Κατερίνα Στεφανίδη μας έδειξε πώς όταν θέλει κάποιος… μπορεί. Και ξεκίνησε προπονήσης τεχνικής στο σπίτι με το κοντάρι της,

Ταυτόχρονα ωσάν καλή νοικοκυρά…καθαρίζει και το πάτωμα!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο που μοιράστηκε μαζί μας η σπουδαία αυτή αθλήτρια και χαμογελάστε λίγο!

 

Στεφανίδη-Προπονηση

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »

Κατ΄οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Newsteam 0 Comments

Στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού που λαμβάνει ο Δήμος Σαλαμίνας εντάσσετεαι και η κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Παντελής Διολέτης, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και τους εθελοντές που εργάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Η ανάρτηση του Π. Διολέτη στο facebook:

Έτοιμη η διανομή τροφίμων κατ’ οίκον για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου Σαλαμίνας.

Ως αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Σαλαμίνας, όσο και τους εθελοντές που εργάζονται συνεχώς για να μην αισθανθεί μόνος κανένας από τις ευπαθείς ομάδες αυτές τις δύσκολες ημέρες. Μένουμε σπίτι για να πολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό!

Δημοσιεύτηκε από Διολέτης Παντελής στις Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Διάβασε το »

SOS λόγω κορωνοϊού από το Γηροκομείο Αθηνών: Xρειαζόμαστε…

Newsteam 0 Comments

Έκκληση για ειδικές στολές, γάντια και μάσκες για το προσωπικό του Γηροκομείου Αθηνών απηύθυνε ο πρόεδρος του ιδρύματος Ζώης Κολιός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Χαρακτήρισε τους εργαζόμενους ήρωες, που δίνουν μια τιτάνια μάχη 24 ώρες το 24ωρο για τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου Αθηνών το οποίο εδώ και περίπου 25 ημέρες βρίσκεται σε απομόνωση.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται το Γηροκομείο Αθηνών αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον κ. Κολιό είναι ειδικές προστατευτικές στολές, γάντια, μάσκες, υλικά απολυμάνσεων.

Ο κ. Κολιός ευχαρίστησε για την συγκινητική όπως είπε ανταπόκριση που ήδη υπάρχει από τον δήμο Αθηναίων και προσωπικά τον Κώστα Μπακογιάννη: Πρέπει να ευχαριστήσω όλη την ελληνική κοινωνία για την μεγάλη ανταπόκριση που έχει στο κάλεσμα το οποίο κάναμε για βοήθεια στο Γηροκομείο Αθηνών. Σήμερα δημιουργούμε ομάδες που καταγράφουμε όλες τις δωρεές που έχουμε λάβει και πολύ σύντομα, επειδή μας ζητάνε συνέχεια οργανώσεις και σύλλογοι και πάρα πολλοί άνθρωποι. Μου έχει στείλει ειδικά και ο ίδιος ο κ.Μπακογιάννης που μιλήσαμε προχθές να πω τα προβλήματα, τα θέματα τις ελλείψεις που έχει το Γηροκομείο Αθηνών, γιατί και ο δήμος είναι πλέον κοντά μας στο Γηροκομείο Αθηνών. Και το Βρεφοκομείο Αθηνών που μας τροφοδοτεί συνέχεια και πρέπει να το ευχαριστήσω δημόσια. αλλά και απλοί άνθρωποι, εταιρείες είναι κοντά μας …

Αλλά και την Περιφέρεια, ιδιωτικές εταιρίες αλλά και απλούς πολίτες που προσφέρουν τρόφιμα:

Εγώ έχω συγκινηθεί ιδιαίτερα. Έχουμε ανακοινώσει και έναν λογαριασμό στη Eurobank ο οποίος είναι ο μόνος που έχουμε διαθέσιμο. Όλοι οι άλλοι είναι δεσμευμένοι. Εκεί μαζεύουμε χρήματα για να μπορέσουμε να καλύψουμε και ένα μέρος από τη μισθοδοσία των ανθρώπων που εργάζονται εδώ 24 ώρες το 24ωρο παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, τόνισε.

Ο κ. Κόλιας εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες λόγω δεσμεύσεων που έχουν γίνει στο Γηροκομείο Αθηνών για ενοικιάσεις ακινήτων. Τα έχουμε πει αυτά. Ένα σωματείο με 700 ακίνητα δεν μπορεί να μισθώσουμε… Τέλος πάντων δεν είναι τώρα η ώρα για αυτά, σημείωσε.

Επεσήμανε πως αυτές τις ώρες όλοι πρέπει να λειτουργούν υπεύθυνα μπροστά σε ένα πρόβλημα εθνικό αλλά και διεθνές και πως ιδιαίτερα για τα γηροκομεία που φιλοξενούν ηλικιωμένους ο κορωνοϊός είναι κορυφαίο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο το makeleio.gr

Διάβασε το »

Διανομή τροφίμων κατ’ οίκον για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου

Newsteam 0 Comments

Στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού που λαμβάνει ο Δήμος Σαλαμίνας εντάσσετεαι και η κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Παντελής Διολέτης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και τους εθελοντές που εργάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Η ανάρτησή του Π. Διολέτη στο facebook:

Έτοιμη η διανομή τροφίμων κατ’ οίκον για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου Σαλαμίνας.

Ως αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους υπαλλήλους των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Σαλαμίνας, όσο και τους εθελοντές που εργάζονται συνεχώς για να μην αισθανθεί μόνος κανένας από τις ευπαθείς ομάδες αυτές τις δύσκολες ημέρες. Μένουμε σπίτι για να πολεμήσουμε τον αόρατο εχθρό!

Δημοσιεύτηκε από Διολέτης Παντελής στις Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Διάβασε το »

Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Γλέζου: Δεν θα ξεχάσω το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου… που

Newsteam 0 Comments

Η απώλεια του Μανώλη Γλέζου έρχεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα. Μια ηγςετική προσψπικότητα της αριστέρας που με τις πράξεις του απέδειξε πώς μπροστά στην πατρίδα δεν υπάρχουν κόμματα. Δεν υπάρχουν χρώματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε πρίν απο λίγο άγνωστες προσωπικές στιγμές μαζί του. Ο πρωθυπουργός έγραψε:

Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το nassosblog

Διάβασε το »